Τη Δευτέρα οι νέες τιμές φαρμάκων. Μειώσεις πάνω από 8%Μείωση τιμών της τάξης του 8-8,7% μεσοσταθμικά, θα περιλαμβάνει το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων που αναμένεται να αναρτηθεί την ερχόμενη Δευτέρα.

Από τις τρεις μαραθώνιες συνεδριάσεις της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων στο υπουργείο Υγείας και μετά τις παραστάσεις 65 εταιριών και τα υπομνήματα άλλων 10 εταιριών επί των ενστάσεων που είχαν υποβάλει, τελικά κατηγοριοποιήθηκαν τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί, ώστε να αρχίσουν ένα – ένα να επιλύονται, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα από πλευράς επάρκειας.

Εντούτοις, αποφασίσθηκε η επιτροπή να συνεδριάσει και αύριο Σάββατο, για την ολοκλήρωση της συζήτησης όλων των θεμάτων που έχουν προκύψει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρχική πρόταση του ΕΟΦ, οδηγούσε σε μέση μείωση τιμών 6% για τα πρωτότυπα και 12% για τα γενόσημα, ποσοστά που εκτιμάται ότι θα καταλήξουν στο 5% και 10%, αντίστοιχα, μετά τις πολύωρες διαπραγματεύσεις της επιτροπής.

Εξαγωγές


Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, αποφασίσθηκε να μην αφαιρεθούν τελικά οι τιμές από τα φάρμακα που παράγονται στη χώρα μας, αλλά δεν κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά, παρότι έχουν άδεια κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ.

Η αιτία είναι ότι έστω κι αν δεν έχουν πραγματοποιήσει πωλήσεις στο εσωτερικό της χώρας ή στο εξωτερικό, παραμένουν προϊόντα εγκεκριμένα, τα οποία μπορούν δυνητικά να εξαχθούν, φέρνοντας έτσι θετικά αποτελέσματα στις επιχειρήσεις, αλλά και στο ΑΕΠ.

Πατέντα


Επίσης, με την απόφαση για τιμολόγηση των μοναδικών φαρμάκων (φάρμακα που έχασαν την πατέντα τους, όμως δεν έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά γενόσημά τους) βάσει του μέσου όρου των τριών φθηνότερων τιμών της Ευρώπης, θεωρείται ότι λύνεται το πρόβλημα μεταξύ της χρήσης στοιχείων απώλειας πατέντας ή λήξης της προστασίας δεδομένων.

Στο σημείο αυτό, υπήρξαν πολύ έντονες αντιδράσεις από τους εκπροσώπους της φαρμακοβιομηχανίας για τις απομειώσεις των τιμών και τις αναγωγές τους στις χονδρικές τιμές, όταν οι τελευταίες δεν είναι ανακοινώσιμες σε άλλα κράτη – μέλη της Ε.Ε.

Κεφάλαιο


Με αφορμή τις μειώσεις των τιμών ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, ζήτησε να ισχύσει το δελτίο τιμών φαρμάκων από το τέλος Μαρτίου, για τη μείωση των αποθεμάτων τους, ώστε έτσι να καταφέρουν τα φαρμακεία να περιορίσουν τις ζημιές που θα προέλθουν από την απομείωση κεφαλαίου (υπολογίζεται μεταξύ 5.000 -10.000 ευρώ ανά φαρμακείο), λόγω της πώλησης φαρμάκων σε χαμηλότερες τιμές από αυτές με τις οποίες τα προμηθεύτηκαν.

Και υπογράμμισε ότι την τελευταία τριετία, οι φαρμακοποιοί έχουν χάσει το 60% των εισοδημάτων τους.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons