ΕΟΠΥΥ: Μητρώα ασφαλισμένων για 5 ασθένειεςΠρογραμματική σύμβαση για την ανάπτυξη και υλοποίηση Θεραπευτικών Μητρώων Παθήσεων Ασθενών (Registries) υπέγραψε η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας κυρία Χριστίνα Παπανικολάου και ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτριος Κοντός σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστημίο Πελοποννήσου.


Ειδικότερα, σε πρώτο στάδιο θα δημιουργηθούν μητρώα ασφαλισμένων, όπου θα καταγράφονται οι ασθενείς που πάσχουν από το κάθε νόσημα, την πορεία της υγείας τους αλλά και το κόστος της θεραπείας τους, για πέντε ασθένειες , Ηπατίτιδα B και C, Χρόνια Μυελογενή Λευχαιμία και Σκλήρυνση κατά Πλάκας.Η δημιουργία των μητρώων ασφαλισμένων θα συνεχιστεί καθώς προβλέπεται η δυνατότητα περαιτέρω επέκτασής τους και σε άλλες νόσους. Η προσπάθεια αυτή συμβάλλει στην ορθή χρήση των φαρμακευτικών σκευασμάτων και στην προστασία της Δημόσιας Υγείας, ενώ παράλληλα θέτει ένα σύγχρονο πλαίσιο πρόσβασης των ασθενών στις αναγκαίες και ενδεδειγμένες θεραπείες. Η Σύμβαση δεν επιβαρύνει τον Προϋπολογισμό του Οργανισμού, καθώς το έργο της υλοποίησης των Μητρώων θα γίνει από τους ακαδημαϊκούς φορείς αζημίως για τον ΕΟΠΥΥ. Με την πρωτοβουλία αυτή τίθενται οι βάσεις για την ανάδειξη επιδημιολογικών δεδομένων τα οποία θα συμβάλλουν σημαντικά στην καλύτερη διαχείριση της νόσου, στην ανάδειξη των παραγόντων κινδύνου και κατ’ επέκταση στην υλοποίηση δράσεων πρόληψης, που αποτελεί βασική προτεραιότητα του ΕΟΠΥΥ.


Η υλοποίηση των Μητρώων, όπως ανακοινώνει ο ΕΟΠΥΥ, τίθεται προς όφελος των ασφαλισμένων, καθώς απώτερος σκοπός του ΕΟΠΥΥ είναι η απλούστευση της λειτουργίας των Επιτροπών έγκρισης δαπανηρών θεραπειών αλλά και η διασφάλιση της πρόσβασης των ασθενών σε νέες, καινοτόμες θεραπείες.
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons