Ποιος χαρίζει 1.000.000 ευρώ στον ΕΟΠΥΥ;


Την έντονη διαμαρτυρία τους εκφράζουν ιδιώτες γιατροί πολλών ειδικοτήτων αλλά και ιδιοκτήτες διαγνωστικών κέντρων με αφορμή την υποχρεωτική συνεργασία με ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες, κατ εντολήν του ΕΟΠΥΥ, οι οποίες όμως τους υπερχρεώνουν για την υπηρεσία αυτή όπως υποστηρίζουν.


Ειδικότερα όπως υποστηρίζουν γιατροί Βιοπαθολόγοι, Κυτταρολόγοι, ακτινολόγοι Παθολογοανατόμοι, φυσικοθεραπευτές, εργαστηριακοί γιατροί καθώς και ιδιοκτήτες διαγνωστικών κέντρων “διαπιστώθηκε ότι οι ελεγκτικές εταιρείες εκκαθάρισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. έχουν συστήσει ολιγοπώλιο με αποτέλεσμα να απαιτούν εξωφρενικές αμοιβές”.

Σύμφωνα με τις Ενώσεις των κλάδων το ποσοστό 2,5% έως 3,1% που ζητείται επί του συνόλου των υποβολών τους είναι εξωπραγματικό, όταν για το πολύ πιο εντατικό και κοστοβόρο έργο ελέγχου των κλινικών έχουν συμφωνήσει αμοιβή που δεν ξεπερνά το 1,25%.


Εκτός αυτού οι γιατροί πρέπει να πληρώσουν και Φ.Π.Α. Για τη διαδικασία αυτη ενώ οι ελεγκτικές εταιρείες απαιτούν και προκαταβολή για να εκκαθαρίσουν παλαιές οφειλές του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.!

Όπως αναφέρουν: “το έργο του ελέγχου στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας εξαντλείται στον διοικητικό έλεγχο των σφραγίδων και υπογραφών επί των τυπωμένων ηλεκτρονικών παραπεμπτικών! Δεν είναι δυνατόν γι’ αυτή την χαμηλού εργατικού κόστους εργασία να αξιώνεται τέτοια αμοιβή!”


Γι αυτό προτείνουν να δώσουν 1 εκατ. ευρώ στον ΕΟΠΥΥ και στπυς υπαλλήλους του για να κάνουν αυτοι την εκκαθαριση των παλαιών χρεών. “Προς απόδειξη της βουλήσεώς των μελών μας για ολοκληρωμένο έλεγχο και δεδομένου ότι η αμοιβή που αξιώνουν οι ελεγκτικές εταιρείες υπερβαίνει την αντίστοιχη των κλινικών, προβαίνουμε σε δημόσια - υπό όρους - προσφορά ποσοστού 0,2% επί των υποβολών μας, συνολικού ποσού ύψους 1.000.000 ευρώ, προς τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. προκειμένου να χρηματοδοτήσει υπερωριακή απασχόληση των υπαλλήλων του, οι οποίοι θα οφείλουν να ολοκληρώσουν την εκκαθάριση εντός χρονικού διαστήματος 60 ημερών”.


Οι ενώσεις τονίζουν ότι σκοπό έχουν με την πρότασή τους αυτή την ενίσχυση των δομών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., την προστασία των θέσεων εργασίας των ανθρώπων που εργάζονται στις δημόσιες δομές ελέγχου και στην γρήγορη ολοκλήρωση του ελέγχου.

πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons