Φουντώνει η κόντρα για τα ΜΗΣΥΦΑ

Πρόσω ολοταχώς με τις αλλαγές στη διάθεση και τιμή των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) προχωράει το Υπουργείο Ανάπτυξης, παρά τις ενστάσεις του Υπουργείου Υγείας. Αιτία πολέμου η όποια αλλαγή για τους Φαρμακοποιούς.«Μήλον της έριδος» μεταξύ του Υπουργείου Ανάπτυξης και του Υπουργείου Υγείας έχουν μετατραπεί τα ΜΗΣΥΦΑ, με τον κ. Χατζηδακη να προχωράει ακάθεκτος στη διάθεση τους και εκτός φαρμακείων και στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να τίθεται στο πλευρό των Φαρμακοποιών, που θεωρούν το ενδεχόμενο καταστροφικό


Το Υπουργείο Ανάπτυξης εμφανίζεται αποφασισμένο να υλοποιήσει τις αλλαγές που απαιτούνται για να βρεθούν τα ΜΗΣΥΦΑ και στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Σε δηλώσεις του στον Real, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Αθ. Σκορδάς σημείωσε ότι θα προχωρήσουν «στο αμέσως επόμενο διάστημα σε όλες τις διαρθρωτικές αλλαγές για παραχώρηση των ΜΥΣΥΦΑ στα σούπερ μάρκετ ενάντια στις συντεχνίες που δεν θέλουν να ξεβολευτούν».Στην αντίπερα όχθη, μετά τον Άδωνι Γεωργιάδη και η Υφυπουργός, Ζέττα Μακρή εξέφρασε αντιρρήσεις για την απελευθέρωση των σημείων πώλησης των εν λόγω σκευασμάτων. «Έχουμε αρκετά φαρμακεία για να καλύψουν την ζήτηση σε ΜΗΣΥΦΑ, σε αντίθεση με άλλες χώρες που δυσκολεύονται να έχουν πρόσβαση και άρα εξυπηρετεί η διάθεση τους, παρουσία φαρμακοποιού, σε άλλα καταστήματα», σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Μακρή, μιλώντας στο ΣΚΑΙ.Για τους φαρμακοποιούς, βέβαια, το ενδεχόμενο κατάργησης των περιορισμών στα σημεία πώλησης των ΜΗΣΥΦΑ συνιστούν αιτία πολέμου και προειδοποιούν πως οι προκλήσεις αυτές δεν θα μείνουν αναπάντητες.

Αγανακτισμένοι και οργισμένοι δηλώνουν οι Φαρμακοποιοί της χώρας, διερωτώμενοι αν το Υπουργείο Ανάπτυξης είναι «κράτος εν κράτει, εάν δικαιούται να αγνοεί το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας και τον κατ΄ εξοχήν επιστημονικό κρατικό φορέα που είναι ο ΕΟΦ».

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), που διοργανώνει σήμερα και σχετική συνέντευξη τύπου, σε ανακοίνωση του κάνει λόγο για «εμμονή του Υπουργείου Ανάπτυξης να προωθήσει λύσεις που καταστρέφουν 12000 φαρμακεία και 30000 οικογένειες που ζουν γύρω από αυτά, ενώ παράλληλα ευνοούν και ενισχύουν 4-5 αλυσίδες σούπερ – μάρκετ».

Μάλιστα, ο ΠΦΣ διερωτάται με νόημα «από πού πηγάζει η αδικαιολόγητη εμμονή του και αν αναρωτήθηκε ποιος κερδίζει και ποιος χάνει από τις προωθούμενες ρυθμίσεις».
Το Υπουργείο Ανάπτυξης υποστηρίζει πως θα εξοικονομούνται 102 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, επιχείρημα που καταρρίπτουν οι Φαρμακοποιοί λέγοντας πως θα είναι πολλαπλάσια η επιβάρυνση του Συστήματος Υγείας, από την εκτίναξη των δηλητηριάσεων, που έχουν ακολουθήσει ανάλογες αποφάσεις σε χώρες του εξωτερικού.

«Τα έωλα επιχειρήματα για το δήθεν συμφέρον του καταναλωτή καταρρίπτονται από την ίδια την έκθεση του ΟΟΣΑ που επικαλείται ως Ευαγγέλιο , αλλά και από την ίδια την πραγματικότητα που έχουν ζήσει όσοι Έλληνες έτυχε να προμηθευτούν φάρμακα στο εξωτερικό», σημειώνει ο ΠΦΣ και καταγγέλλει πως «τα οικονομικά συμφέροντα που βρίσκονται και στον χώρο της βιομηχανίας και στον χώρο των σούπερ μάρκετ , προσπαθούν να κάνουν τις τελευταίες «αρπαχτές» , λίγο πριν μας εγκαταλείψει η Τρόϊκα , μέσω της οποίας –και εναλλακτικά μέσω του ΟΟΣΑ- προωθούν τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα περιφρονώντας όλη την κοινωνία αλλά και την Δημόσια Υγεία».πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons