Ο Κ. Μητσοτάκης για τις διαθεσιμότητες στον ΕΟΠΥΥ.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης αποκαλύπτει ότι ο ΕΟΠΥΥ θα αποτελέσει την κύρια δεξαμενή της διαθεσιμότητας για το 2014, αφού υπολογίζει ότι οι απασχολούμενοι στον Οργανισμό που θα τεθούν στο σχετικό καθεστώς θα φθάσουν τελικά σε 8.000 με 9.000.
Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «μία μεγάλη πλειοψηφία θα απορροφηθεί από το ΕΣΥ, υπό την προϋπόθεση οι γιατροί να δεχθούν το νέο καθεστώς».

«Πρέπει κάποιος να διαλέξει αν θα είναι δημόσιος υπάλληλος ή θα απασχολείται στον ιδιωτικό τομέα», τόνισε και συμπλήρωσε πως όσοι γιατροί επιλέξουν να αποχωρήσουν «θα προσμετρήθουν για τον στόχο των 15.000 αποχωρήσεων για το 2014».


Αναφορικά με τον στόχο για 4.000 αποχωρήσεις το 2013, που πήρε ολιγόμηνη παράταση, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανέφερε ότι υπάρχει μία μικρή απόκλιση, η οποία θα καλυφθεί με την κατάργηση και συγχώνευση δημοσίων φορέων.

Όπως είπε, το σχετικό νομοθέτημα θα έρθει τις επόμενες εβδομάδες στη Βουλή και θα παριλαμβάνει φορείς «τους οποίους κρίνουμε ότι δεν χρειαζόμαστε με επιχειρηματολογία που είναι στέρεη». «Υπάρχουν οργανισμοί που δεν επιτελούν ένα έργο χρήσιμο για τους πολίτες», πρόσθεσε.


Πάντως, ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν θα περιορίζεται σε καταργήσεις φορέων, αλλά θα περιλαμβάνει και «παρεμβάσεις στο μέτωπο των απλοποιήσεων».


Ειδικότερα, γνωστοποίησε ότι θα καταργηθεί η διαδικασία της επικύρωσης των δημόσιων εγγράφων.


«Θα καταργήσουμε αυτό το ενδιάμεσο γραφειοκρατικό στάδιο που δεν συνεισέφερε στον εντοπισμό των πλαστών δικαιολογητικών», συνέχισε και εξήγησε ότι πλέον δεν θα απαιτείται σφραγίδα επικύρωσης, αλλά ο πολίτης θα προσκομίζει απλώς ένα ευκρινές φωτοαντίγραφο του εκάστοτε εγγράφου.


Επίσης, ο υπουργός ανέφερε ότι στόχος είναι να επιστρέψουν στα ΚΕΠ υπηρεσίες που τους είχαν αφαιρεθεί στο παρελθόν, όπως π.χ. η προσκόμιση φορολογικής ενημερότητας.


Όσον αφορά την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι προκειμένου να έχει νόημα η διαδικασία πρέπει να υπάρξει «υποχρεωτική κατάταξη», «μεταξύ 9 και 10 θα πρέπει να παίρνει ένα συγκεκριμένο ποσοστό των υπαλλήλων, π.χ. το 20%».


«Η αξιολόγηση ενέχει στοιχεία συγκριτικότητας κάποιος είναι καλύτερος από τον άλλο. Δεν μπορούμε να συζητάμε για ουσιαστική αξιολόγηση όταν όλοι παίρνουν άριστα», κατέληξε.

πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons