Πιέσεις στο παρά πέντε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τον ΕΟΠΥΥ


Ακόμη και την ύστατη ώρα, προσπαθούν οι γιατροί να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τον νέο ΕΟΠΥΥ.Εκμεταλλευόμενοι την αναβολή κατάθεσής του στη Βουλή - για λίγες μέρες - επιχειρούν να το ακυρώσουν, τουλάχιστον στο σημείο που αφορά την αλλαγή εργασιακών σχέσεων για τους υπηρετούντες γιατρούς.

Ο υπουργός Υγείας εμφανίζεται μάλλον αμήχανος, έπειτα και από το πλήγμα του '25ευρου' , αναμένοντας την κεντρική κυβερνητική γραμμή για το θέμα.

Κινητοποιήσεις


Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) κ. Μιχάλης Βλασταράκος (αριστερά) κάνει λόγο ακόμη και για κινητοποιήσεις.

Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου, ζητεί από τον υπουργό Υγείας και την κυβέρνηση, να μην προωθήσουν καν στη Βουλή το νομοσχέδιο.Θεωρούν ότι βάζει ταφόπλακα στη δημόσια πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας, αλλά και με το κλείσιμο των μονάδων Υγείας του ΕΟΠΥΥ, προσβάλλει κάθε αξία δημοκρατίας, ελευθερίας και κοινωνικής προστασίας.

Ο κ. Βλασταράκος σημειώνει ότι '...σε συνεννόηση με τις Ομοσπονδίες του χώρου της Υγείας και τους Ιατρικούς Συλλόγους, θα προωθήσουμε ποικίλες δράσεις και κινητοποιήσεις με σκοπό αυτό το νομοσχέδιο, να αποσυρθεί, αλλά και να προστατευθεί με κάθε τρόπο η χειμαζόμενη σήμερα υγεία και περίθαλψη του ελληνικού λαού'.

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ ζητεί από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση συνολικά, να σταματήσουν την πολιτική αυτή στον τομέα της Υγείας και μέσα από ουσιαστική συζήτηση με τα κόμματα και τους φορείς.

Ανεμοδουρά


Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά (ΙΣΠ) κ. Βαρβάρα Ανεμοδουρά (δεξιά) κάνει λόγο για 'εκτέλεση' της πρωτοβάθμιας Υγείας με το εν λόγω νομοσχέδιο.

Σημειώνει, δε, ότι απαξιώνει το επιστημονικό και εργασιακό έργο των ιατρών, είτε υπηρετούν στις δημόσιες μονάδες Υγείας, είτε είναι συμβεβλημένοι με το δημόσιο σύστημα.

Σύμφωνα με την κ. Ανεμοδουρά, επί της ουσίας το νομοσχέδιο 'πάσχει' στα εξής σημεία:

Χωρίς καμία μελέτη και εκτίμηση των αναγκών, κλείνει μονάδες και απολύει εργαζόμενους με ταχύτατους ρυθμούς, 'πετώντας' τον κόσμο στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων, μόνο και μόνο για να δώσει ως 'θυσία' απολυμένους εργαζόμενους στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και στην 'αδηφάγο' τρόικα.

Χωρίς προϋπολογισμό στον ΕΟΠΥΥ, τον κάνει αγοραστή υπηρεσιών Υγείας, κοροϊδεύοντας και εξαπατώντας ασφαλισμένους και εργαζόμενους.

Περιέχει φωτογραφικές διατάξεις για την ανασύσταση Κλινικών που έχουν χάσει επί μακρόν (5ετία και πλέον) την αδειοδότησή τους.

Γεωργιάδης


Αιτιολογώντας την αναβολή κατάθεσης του νομοσχεδίου, ο υπουργός Υγείας ανέφερε τη Δευτέρα τα εξής:

'Το νομοσχέδιο, όπως ξέρετε, έχει βγει στη δημόσια διαβούλευση από την Παρασκευή.

Έχουμε αποφασίσει να το πάμε στη Βουλή μέσα στην εβδομάδα, όχι σήμερα, σε καναδυό μέρες δηλαδή, για να δώσουμε το χρόνο και στις δύο κοινοβουλευτικές ομάδες να το επεξεργαστούν λίγο περισσότερο.

Όπως είπαμε από την πρώτη μέρα - όταν καλούσαμε τους γιατρούς να μην κάνουν αυτή την πολυήμερη απεργία - η μεταρρύθμιση θα προχωρήσει.

Πρέπει να προχωρήσει στο μεγαλύτερο δυνατό κλίμα συναινέσεως, γιατί είναι για το καλό του Έλληνα ασθενούς.

Και αν το δούμε όλοι ήρεμα και πολιτισμένα, θα διαπιστώσουμε ότι είναι κάτι που θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια'.
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons