Ράβε ξήλωνε στην Υγεία...του Αιμίλιου ΝεγκήΟι ερασιτεχνισμοί στο χώρο της υγείας συνεχίζονται. Μετά τις αντιδράσεις, το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ είναι πλέον έτοιμοι να κάνουν αλλαγές όσον αφορά στο πλαφόν που μπήκε στα φάρμακα. Αλήθεια οι ακριβοπληρωμένοι Γερμανοί σύμβουλοι που προσλάβαμε με απευθείας ανάθεση τι κάνουν;

Ο ΕΟΠΥΥ κάλεσε τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο να καταθέσει προτάσεις - κατόπιν εορτής όμως... Πρόσφατα και η γενική γραμματέας του υπουργείου Υγείας Χρ. Παπανικολάου αναγνώρισε ότι υπήρξε εσφαλμένος χειρισμός όσον αφορά το πλαφόν στους νοσοκομειακούς γιατρούς και ουσιαστικά προανήγγειλε αλλαγές.Εύλογα λοιπόν αναρωτιέται κανείς: Γιατί το υπουργείο Υγείας ή ο ΕΟΠΥΥ δεν έκαναν διαβούλευση για το θέμα, ώστε να εντοπιστούν εγκαίρως ενδεχόμενες ατέλειες και αδυναμίες και να μην προκληθεί αναστάτωση και ταλαιπωρία σε ασθενείς και γιατρούς;Για μία ακόμη φορά έγινε φανερό ότι το Κράτος είναι σε πλήρη αδυναμία να φέρει σε πέρας τις ουσιαστικές αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα. Πρακτικά, οι αποφάσεις λαμβάνονται από τους δεκάδες συμβούλους κάθε υπουργού, οι οποίοι όμως - με φωτεινές εξαιρέσεις - ούτε ειδικοί είναι ούτε εμπειρία έχουν.

Οι "σύμβουλοι" δεν συμβουλεύουν την κεντρική διοίκηση. Στην καλύτερη των περιπτώσεων ικανοποιούν απλώς το πελατειακό σύστημα που έχει χτιστεί με κόπο χρόνια τώρα γύρω από κάθε υπουργό, βουλευτή, δήμαρχο όλων ανεξαιρέτως των κομμάτων. Από την άλλη, η κεντρική διοίκηση έχει πλημμυρίσει από ευνουχισμένους υπαλλήλους, οι οποίοι δεν είναι σε θέση να συντάξουν μία απλή υπουργική απόφαση - πόσο μάλλον να κάνουν εισήγηση στον εκάστοτε υπουργό.Έγραψα πριν από μερικές εβδομάδες ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης ότι είναι πιο... doer υπουργός Υγείας. Δεν έχω αλλάξει γνώμη. Όμως, η βασική του αδυναμία είναι ότι δεν έχει στη διάθεσή του έναν μηχανισμό προετοιμασίας και υλοποίησης, που να υποστηρίζει τεχνικά την τόλμη του να λαμβάνει γρήγορα αποφάσεις.Πώς είναι δυνατόν να ληφθεί μια ορθολογική απόφαση για το πλαφόν στα φάρμακα, όταν βάζω στοίχημα ότι μεταξύ των συμβούλων του υπουργού Υγείας ή των υπαλλήλων του υπουργείου δεν υπάρχει ούτε ένας που συνταγογραφεί φάρμακα και να χρησιμοποιεί την ηλεκτρονική συνταγογράφηση;Το ίδιο ακριβώς συνέβη και με το περιβόητο σχέδιο νόμου για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Το προσχέδιο που είδε το φως ήταν πρόχειρο και σε πολλά σημεία θύμιζε γραπτό φοιτητή της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας! Μάλιστα, όπως αποδείχθηκε στην πράξη, δεν υπήρξε καν συνεννόηση με το ΠΑΣΟΚ για το περιεχόμενο του σχεδίου...Βέβαια, υποτίθεται ότι γι' αυτόν ακριβώς το λόγο η ελληνική κυβέρνηση έκανε συμβάσεις με τη γερμανική εταιρεία GIZ, η οποία ανέλαβε να υποστηρίξει τεχνοκρατικά τις μεταρρυθμίσεις στην πρωτοβάθμια φροντίδα, στα νοσοκομεία και στα φάρμακα. Με το αζημίωτο μάλιστα αφού η αμοιβή των υπηρεσιών αυτού του είδους θα φθάσει τα 15 εκατ. ευρώ με απευθείας ανάθεση!Ο υπουργός Υγείας, ο οποίος δεν είναι από αυτούς, που κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους, οφείλει πλέον να ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Ποιο είναι το έργο, που έχουν παραδώσει μέχρι στιγμής οι Γερμανοί "σύμβουλοι"; Έχουν προσληφθεί και Έλληνες ειδικοί;


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons