Επιστρέφει το ΕΚΑΣ σε άτομα με αναπηρία


Τροπολογία με διατάξεις ευνοϊκές για τα άτομα με αναπηρία, αλλά και διευκρινιστική, ως προς την έλλειψη υποχρεώσεων της ΔΕΗ απέναντι σε πρώην ασφαλισμένους της και στον ασφαλιστικό φορέα του προσωπικού της, κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή από τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας.Με την ίδια τροπολογία ρυθμίζεται και το ζήτημα της διαδοχικής ασφάλισης των πρώην εργαζομένων στην Αγροτική Τράπεζα.Η τροπολογία των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας, περιλαμβάνει, σύμφωνα με το ΑΠΕ.,πέντε παραγράφους, οι οποίες (όπως συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις), αναμένεται να τεθούν σε ψηφοφορία ενιαία. Αυτές προβλέπουν:

- Τη χορήγηση Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ) σε

όλα τα άτομα με αναπηρία σε ποσοστό 80% και άνω, χωρίς όριο ηλικίας. Σημειώνεται πως μέχρι σήμερα, το εν λόγω επίδομα δινόταν στη συγκεκριμένη κατηγορία ατόμων με αναπηρία, μονάχα με τη συμπλήρωση του 65ου έτους της ηλικίας τους.

- Την παράταση καταβολής των πάσης φύσεως επιδομάτων λόγω αναπηρίας μέχρι την 28η Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, ενόσω εκκρεμεί η επανεξέταση των επιδοματούχων χωρίς δική τους υπαιτιότητα. Μαζί με την παράταση της καταβολής των επιδομάτων, παρατείνεται μέχρι την ίδια ημερομηνία και η παροχή σ' αυτούς, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, καθώς και στους συνταξιούχους που αναμένουν την επαναπιστοποίηση της αναπηρίας τους.

Εξάλλου με την ίδια τροπολογία:

- Δημιουργείται στην ΗΔΙΚΑ, Εθνικό Μητρώο Ασφάλισης- Ασφαλιστικής Ικανότητας, Σύστημα "ΑΤΛΑΣ", στο οποίο καταχωρούνται τα

στοιχεία ασφάλισης και ασφαλιστικής ικανότητας όλων των ασφαλισμένων της χώρας.

- Για πρόσωπα που είχαν ασφαλιστεί στο Ταμείο Σύνταξης Προσωπικού της Αγροτικής Τράπεζας και είχαν μεταπηδήσει στον κλάδο σύνταξης του ΙΚΑ-ΤΕΑΜ, με λύση της σχέσης εργασίας τους έως και την 27η Μαρτίου του 2014, αναγνωρίζεται ως χρόνος ασφάλισης στο ΤΣΠ-ΑΤΕ και ο χρόνος ασφάλισης τους στο ΙΚΑ-ΤΕΑΜ σε βάθος έως 500 ημερών, τόσο για τη θεμελίωση, όσο και τον υπολογισμό της σύνταξής τους.

- Διευκρινίζεται με ερμηνευτική διάταξη, πως η ΔΕΗ Α.Ε. και τα νομικά πρόσωπα που δημιουργούνται απ' αυτήν, «εν ουδεμία περιπτώσει» ευθύνονται για υποχρεώσεις που προκύπτουν από την παλιά ασφαλιστική λειτουργία της (δηλαδή πριν την ψήφιση του νόμου 2773/1999), ή σχετίζονται με τη χρηματοδότηση ελλειμμάτων του ασφαλιστικού φορέα του προσωπικού της. «Η ασφαλιστική κάλυψη και προστασία των ασφαλισμένων της ΔΕΗ Α.Ε. στο προσήκον επίπεδο, αποτελεί αποστολή και υποχρέωση αποκλειστικά του ασφαλιστικού φορέα τους και του κράτους - και όχι της ΔΕΗ Α.Ε.» αναφέρεται σχετικά.

Σημειώνεται πως η τροπολογία επισυνάπτεται στο σχέδιο νόμου για τη ρύθμιση θεμάτων της ΑΔΜΗΕ Α.Ε., η οποία αναμένεται να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Πέμπτη.
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons