Ενημέρωση σχετικά με την επιβάρυνση στο πλαφόν των Ιατρών.Κατόπιν επικοινωνίας με τον ΗΔΙΚΑ , η ενημέρωση που είχαμε σχετικά με την επιβάρυνση στο πλαφόν των Ιατρών είναι η παρακάτω:

Οποιαδήποτε επιβάρυνση στο μηνιαίο πλαφόν του γιατρού γίνεται μόνο και εφ’ όσον η συνταγή εκτελεστεί στο φαρμακείο.

Το ποσό που προσμετράται στο μηνιαίο πλαφόν του γιατρού είναι το ποσό της αποζημίωσης από το Ασφαλιστικό ταμείο.

Αναλυτικότερα, στο κάτω μέρος κάθε εκτελεσμένης συνταγής, αναγράφεται πάντα αναλυτικά, το ποσό που πληρώνει ο ασθενής και το ποσό που πληρώνει το Ταμείο.Στο πλαφόν του γιατρού θα προστίθεται το ποσό που πληρώνει το Ταμείο.Το ειδικό τέλος του 1 € / συνταγή , δεν προστίθεται στο πλαφόν του γιατρού.Αυτό σημαίνει ότι εάν ο γιατρός συνταγογραφήσει ένα πρωτότυπο σκεύασμα , το ποσό που θα προστεθεί στο πλαφόν του, δεν έχει καμία διαφορά με το ποσόν που θα προστεθεί αν συνταγογραφήσει το αντίστοιχο γενόσημο.Παραδείγματα:1. Έστω σκεύασμα Πρωτότυπο (ΠΡ) με Λ.Τ. 20€ . Αντίστοιχο Γενόσημο (ΓΕ) με τιμή 16 € και ασφαλιστική τιμή της ουσίας (Α) , 16€.Για την συνταγογράφηση του ΠΡ , ο ασθενής θα πληρώσει : (25% της ασφαλιστικής τιμής) + (την διαφορά μεταξύ Π & Α) +(1€ ειδικό τέλος υπέρ ΕΟΠΠΥ) .

Δηλαδή , (0,25 * 16€) + 4€ + 1€ = 4+4+1 = 9€

Συνεπώς ασθενής πληρώνει τα 9€ και το Ταμείο πληρώνει τα υπόλοιπα 11€ . Στο πλαφόν προσμετρούνται τα 11€ που πληρώνει το Ταμείο.Για την συνταγογράφηση του ΓΕ , ο ασθενής θα πληρώσει : (25% της ασφαλιστικής τιμής) + (την διαφορά μεταξύ Γ & Α) +(1€ ειδικό τέλος υπέρ ΕΟΠΠΥ) .

Δηλαδή , (0,25 * 16€) + 0€ + 1€ = 4+0+1 = 5€

Συνεπώς ασθενής πληρώνει τα 5€ και το Ταμείο πληρώνει τα υπόλοιπα 11€ . Στο πλαφόν προσμετρούνται τα 11€ που πληρώνει το Ταμείο.Άρα είτε ο γιατρός συνταγογραφήσει το Πρωτότυπο είτε το Γενόσημο , το ποσό που προσμετράται στο πλαφόν του δεν διαφοροποιείται.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons