Από τα τσιγάρα το ισοδύναμο του '25ευρου'Καταργείται, πριν καλά – καλά εφαρμοστεί το 'εισιτήριο' των 25 ευρώ.

Κατά τη συνάντηση που είχε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αποφασίστηκε να ισχύσει ως ισοδύναμο μέτρο η επιβάρυνση 5 λεπτών ανά πακέτο τσιγάρου.

Με τον τρόπο αυτό, η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα εξοικονομήσει, σε ετήσια βάση, 40 εκατομμύρια ευρώ, όσα προϋπολόγιζε να πάρει από το μέτρο του '25ευρου'.

Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, υπήρξαν τρεις εναλλακτικές προτάσεις, αλλά με εντολή του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών επελέγη η συγκεκριμένη.


Στη συνάντηση συμμετείχε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου και από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ οι κ.κ. Κρεμαστινός, Πρωτόπαπας, Δερβένης και Ρήγας.Αξία


Η δημοσιονομική αξία του μέτρου αμφισβητήθηκε έντονα, με τον καθηγητή του London School of Economics κ. Ηλία Μόσιαλο να εκτιμά ότι η ετήσια απόδοσή του δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 7 εκατομμύρια ευρώ.


Εκτός πραγματικότητας ήταν και οι κοινωνικές του αναφορές, καθώς από την καταβολή του εξαιρούνταν οι ένστολοι, αλλά όχι οι άνεργοι!


Σε μία επίδειξη κοινωνικής αναλγησίας, ο υπουργός Υγείας δήλωσε πρόσφατα πως εάν εξαιρούνταν οι άνεργοι, η οικονομική αξία του μέτρου θα μειωνόταν στο μισό...


Η κατάργηση του 'εισιτηρίου' είναι δυσμενής εξέλιξη για τον κ. Γεωργιάδη, ο οποίος - τις τελευταίες μέρες - το προπαγάνδιζε με ζήλο.

πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons