ΕΟΠΥΥ: Όλες οι εξαιρέσεις από το 'πλαφόν' της συνταγογράφησης

Σε ισχύ από την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να τεθεί η απόφαση του υπουργού Υγείας για τις εξαιρέσεις στο 'πλαφόν' συνταγογράφησης, στον ΕΟΠΥΥ.

Οι τροποποιήσεις θα ενταχθούν στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) και θα είναι οι εξής:

Θα εξαιρεθούν οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι οποίοι συνταγογραφούν στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία ή στα τμήματα επειγόντων περιστατικών.

Θα εξαιρεθούν τα ακριβά σκευάσματα, τα οποία χορηγούνται για σοβαρά ή χρόνια νοσήματα (καρκίνος – μεταμοσχεύσεις).

Τα εμβόλια δεν θα υπολογίζονται στο 'πλαφόν'.

Εξαιρούνται, επίσης, μονοκλωνικά αντισώματα, τα οποία έχουν πολύ υψηλή τιμή (730)

ευρώ και έκλειναν άμεσα το 'πλαφόν' του γιατρού που τα χορηγούσε.

Παράπονα


Όσοι γιατροί δεν λειτούργησαν τα ιατρεία τους για προσωπικούς λόγους (ασθένεια, εγκυμοσύνη), θα στείλουν στον ΕΟΠΥΥ, στη γνωστή ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει ανακοινωθεί για παράπονα, mail, και να αναφέρουν τον λόγο ώστε να γίνει αύξηση του πλαφόν τους.Το μέτρο του 'πλαφόν' ίσχυσε στις αρχές του μήνα, προβλέποντας ότι κάθε γιατρός του ΕΟΠΥΥ δεν μπορεί να συνταγογραφεί κάθε μήνα πάνω από το 80% της αξίας των φαρμάκων που είχε χορηγήσει το 2013.

Προκάλεσε, ωστόσο, προβλήματα, καθώς γιατροί έλεγαν σε ασθενείς που λάμβαναν ακριβά φάρμακα ότι δεν ήταν σε θέση να τα χορηγήσουν, καθώς έφταναν στο 'πλαφόν' τους από τις αρχές του μήνα.
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons