Άδωνι πλάκα μας κάνεις; Ποια «μη συνταγογραφούμενα» και ιστορίες για αγρίους-Υπάρχει φάρμακο που δεν δίνεται εν είδη σουπερμάρκετ από τα φαρμακεία;[Εντάξει καταλαβαίνουμε ότι θες να υποστηρίξεις τους φαρμακοποιούς(πιθανώς είναι και μπαρούφα αυτό που λέει ο Χατζηδάκης ότι θα φτηνύνουν τα μη συνταγογραφούμενα αν πωλούνται από σούπερ μάρκετ) και δύσκολα μπορείς να πεις κάτι άλλο αν σου λενε "είναι επικίνδυνη η χορήγηση φαρμάκων εκτός φαρμακείων" αλλά πες μας ότι δεν έχεις πάρει ακόμα και συνταγογραφούμενο αντιβίωση χωρίς συνταγή να τρελαθούμε! Εδώ οι άνθρωποι δίνουν αντιβιώσεις αέρα πατέρα χωρίς συνταγή και χωρίς να ρωτήσουν, έτσι για τους τύπους, "για ποια ασθένεια τη θέλετε" και εσένα σου λένε και μας λες ότι είναι επικίνδυνο να πάρουμε μια βολταρέν, ενα ντεπόν, ή ένα ρινικό σπρέι από το φαρμακείο γιατί δεν θα ξέρουμε τις παρενέργειες; Για πες μας πόσους ελέγχους για συνταγές έκανε πέρσι σε Φαρμακεία ο ΕΟΦ, να γελάσει και το παρδαλό κατσίκι... για ποινές και πρόστιμα δεν το συζητάμε ότι ποτέ δεν έκλεισε φαρμακείο. Άστο μην μησυφεπιμένεις γιατί γελάει ο κόσμος με το συγκεκριμένο θέμα, αφού όλοι παίρνουν χύμα όχι μονο ΜΗ συνταγογραφούμενα φάρμακα αλλά ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΥΜΕΝΑ.]

Γεωργιάδης: Το ΜΗΣΥΦΑ είναι φάρμακο, δεν είναι καραμέλες – χρειάζονται δύο για μεταρρυθμίσεις στα φάρμακα

Κατά της πλήρους απελευθέρωσης των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) τάχθηκε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ και τον Άρη Πορτοσάλτε, αναφέροντας μάλιστα ότι «δεν είναι καραμέλες».Ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για τάχα κόντρες με τον συναρμόδιο υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, δηλώνοντας ωστόσο με έμφαση ότι για να γίνει η επίμαχη μεταρρύθμιση χρειάζεται η υπογραφή και των δύο.«Το ΜΗΣΥΦΑ είναι φάρμακο δεν είναι καραμέλες, μπορεί να το πάρεις να φέρεται ωραίο το κουτί και να εχει παρενέργειες μαζί με άλλα φάρμακα» δήλωσε χαρακτηριστικά.«Τον κ. Χατζηδάκη τον σέβομαι τον θεωρώ καλό πολιτικό, ο κ. Χατζηδάκης είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη και ο τομέας δημόσιας υγείας αφορά εμένα. Για να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να αποφασίσουν και οι δυο. Θα βρούμε το σημείο για τη βέλτιστη συμφωνία.»Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι το αμερικανικό μοντέλο της πλήρους απελευθέρωσης της πώλησης φαρμάκων δεν υπάρχει στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ δέχεται μεγάλη κριτική για την αποτελεσματικότητά του.Στην Ευρώπη, εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης, τα φάρμακα είτε δεν πωλούνται στα σούπερ μαρκετ, είτε πωλούνται με την παρουσία φαρμακοποιού.«Ακόμη και επιπλοκές παρατηρούνται από πώληση ασπιρίνης, 15.000 το χρόνο στις ΗΠΑ. Το θέμα είναι αν θέλουμε ένα μοντέλο στο οποίο ο ασθενής ο ίδιος είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για ό,τι πάθει ή θα έχουμε έναν ειδικό στην πώληση» σημείωσε.

Πηγή: http://www.skai.gr


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons