Σήμερα αναμένεται το "ΠΕΔΥ" στη Βουλή







Σήμερα αναμένεται να κατατεθεί το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στη βουλή μετά από αλλεπάλληλες αναβολές και διαβουλεύσεις μεταξύ των θιγόμενων γιατρών των κομμάτων και της τεχνικής ομάδας του υπουργείου Υγείας.

Πάντως έστω και την ύστατη στιγμή η ΔΗΜΑΡ ζητάει την απόσυρση του απόσυρση του νομοσχεδίου για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και τον νέο ΕΟΠΥΥ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του τομέα υγείας, «το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας στραγγαλίζει τις υπάρχουσες υπηρεσίες και υπονομεύει τις όποιες μεταρρυθμιστικές προοπτικές, που θυσιάζονται στο βωμό της «τυφλής» διαθεσιμότητας 8.500 υπαλλήλων».


Η ΔΗΜΑΡ υποστηρίζει ότι «το νομοσχέδιο έγινε με επικίνδυνη προχειρότητα και προκλητικές ασάφειες». Όπως αναφέρει, χρειάζεται συγκεκριμένος σχεδιασμός και όχι γενικολογίες για τον τρόπο λειτουργίας των ομάδων υγείας, των οικογενειακών ιατρών και των Κέντρων Υγείας, για τις σχέσεις ΕΟΠΥΥ (που είναι ορθό να λειτουργεί ως οργανισμός διαχείρισης των πόρων υγείας) με Υγειονομικές Περιφέρειες και μονάδες παροχής φροντίδων.

Καταλήγοντας ζητά σαφήνεια στις εργασιακές προοπτικές του προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και καθιέρωση αξιοκρατικών διαδικασιών αξιολόγησης, επαρκή χρηματοδότηση του συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ώστε να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες του πληθυσμού ανεξαρτήτως ασφαλιστικής κάλυψης ή εργασιακής κατάστασης.


«Το νομοσχέδιο πρέπει να αποσυρθεί, να γίνει πραγματικός σχεδιασμός με την αξιοποίηση και των επιστημονικών προτάσεων που έχουν κατατεθεί και να επιδιωχθούν οι ευρύτερες συναινέσεις», σημειώνει χαρακτηριστικά.








πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons