Νέα αναβολή στο νομοσχέδιο για τον ΕΟΠΥΥΝέα παράταση πήρε η κατάθεση του νομοσχεδίου για τον νέο ΕΟΠΥΥ, έπειτα από τη συνάντηση του υπουργού Υγείας με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, την Πέμπτη.

Οι βουλευτές του συγκυβερνώντος κόμματος αξίωσαν αλλαγές στο νομοθέτημα, πριν αυτό κατατεθεί.

Η νέα παράταση ενοχλεί τον κ. Γεωργιάδη, ο οποίος είχε νωρίτερα δηλώσει στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ ότι θα το κατέθετε την Παρασκευή και πως δεν υπήρχε περιθώριο αλλαγών.

Η στάση αυτή, μάλιστα, προκάλεσε την έκρηξη των γιατρών, οι οποίοι δήλωσαν ότι αποχωρούν από τον διάλογο.


Ο υπουργός, πάντως, εμφανίστηκε πιο διαλλακτικός με την αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, κ. Δημήτρη Κρεμαστινό.


Στη σύσκεψη, επίσης, συμμετείχαν η υπουργός Τουρισμού, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, ο υφυπουργός Υγείας, κ. Αντώνης Μπέζας, καθώς και οι δύο γενικοί γραμματείς.


Παρατηρήσεις

Μετά το τέλος της συνάντησης, που διήρκεσε περισσότερες από δύο ώρες, ο κ. Κρεμαστινός δήλωσε ότι μετά την αναθεώρηση του νομοσχεδίου – έπειτα από τις παρατηρήσεις - θα πάει στην Επιτροπή των Κοινωνικών Υποθέσεων την προσεχή εβδομάδα (πιθανόν).


Σύμφωνα με τον κ. Κρεμαστινό, οι υπηρετούντες γιατροί θα πρέπει να είναι μέσα στο σύστημα υγείας, είτε έτσι είτε αλλιώς, με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση.


Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας σχολίασε ότι έγιναν διαδοχικές συζητήσεις και βουλευτές της ΝΔ, τους ανεξάρτητους και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ενώ επίκειται συνάντηση με τη ΔΗΜΑΡ:


'Στόχος αυτών των συναντήσεων είναι να κάνουμε το νομοσχέδιο όσο καλύτερο γίνεται, γιατί εμείς δεν έχουμε σε μία μεταρρύθμιση αντιπαλότητες.


Πιστεύουμε ότι το αγαθό της Υγείας ανήκει σε όλους τους Έλληνες πολίτες.


Πρέπει να πω ότι σήμερα με την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είχαμε πολύ εποικοδομητική συζήτηση - πράγματι όπως είπε ο κ. καθηγητής, άρθρο - άρθρο.


Πάρα πολλές από αυτές τις παρατηρήσεις που έγιναν ήταν ορθές και υιοθετούνται μέσα στο νομοσχέδιο. Σε κάποια άλλα σημεία μπορεί να έχουμε κάποιες διαφωνίες'.

Ρήξη


Αναφερόμενος στη ρήξη που επήλθε με τους γιατρούς, ο κ. Γεωργιάδης είπε:


'Εμένα εδώ δεν με διόρισε ούτε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ούτε ο Σύλλογος των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.


Με διόρισε ο κ. πρωθυπουργός. Άρα, φαντάζομαι το αν θα μείνω ή αν θα φύγω είναι απόφαση του κ. πρωθυπουργού.


Μπορώ, όμως, να σας πω ότι η μεταρρύθμιση έχει την πλήρη υποστήριξη του πρωθυπουργού και αποτελεί κυβερνητική απόφαση και όχι απόφαση προσωπική μου'.
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons