Καυγάς για τα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς τους παρόχους γιατρούς

Η διοίκηση του Οργανισμού κάνει λόγο για οφειλές τριμήνου, ενώ το προεδρείο του ΙΣΑ τονίζει ότι οφείλονται ακόμη χρήματα από το 2011.


Η φτώχεια φέρνει γκρίνια και το αποδεικνύει ο πολύπαθος ΕΟΠΥΥ...

Η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων χρεών του εκκρεμεί από το 2011, ενώ ανεξόφλητοι παραμένουν αρκετοί μήνες του 2013.

Το 'καυτό' αυτό θέμα συζητήθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή της ΔΤ, στην οποία ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας(ΙΣΑ) κ. Γιώργος Πατούλης (αριστερά) κατήγγειλε ότι ο ΕΟΠΥΥ οφείλει στους γιατρούς επτά μήνες.

Ακολούθησε παρέμβαση του προέδρου του Οργανισμού κ. Δημήτρη Κοντού (δεξιά), ο οποίος είπε ότι οι οφειλές δεν ξεπερνούν τους τρεις μήνες.

Το...σίριαλ συνεχίστηκε και μέσω ανακοινώσεων.

Την αρχή έκανε ο κ. Κοντός, ο οποίος τόνισε ότι η τακτική της παραπληροφόρησης, δεν οδηγεί πουθενά.Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, οι ισχυρισμοί του ΙΣΑ ότι η καθυστέρηση του ΕΟΠΥΥ στην αποπληρωμή των ιατρών φτάνει τους επτά μήνες, δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα:'Οι γιατροί έχουν πληρωθεί τον μήνα Ιούλιο για τις ιατρικές πράξεις και τον μήνα Αύγουστο για τις επισκέψεις.

Επίσης, για τον μήνα Δεκέμβριο του 2013 δεν έχουν ακόμη υποβληθεί οι απαιτήσεις των ιατρών.

Επομένως, οι γιατροί - συνεργάτες του ΕΟΠΥΥ πληρώνονται για τις επισκέψεις εντός τριών μηνών και για τις ιατρικές πράξεις εντός τεσσάρων μηνών'.ΑσυμμάζευταΑκολούθησε ανακοίνωση του ΙΣΑ, στην οποία αναφέρεται ότι η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ επιχειρεί να μαζέψει να ασυμμάζευτα, καθώς οφείλει:

Να αποπληρώσει σε όσους γιατρούς υπολείπονται, τις επισκέψεις και πράξεις του Ιουλίου 2013.

Να ξεκινήσει να αποπληρώνει την περίοδο Αύγουστο - Δεκέμβριο 2013.Ως καθολικός διάδοχος των ενταχθέντων σε αυτόν ασφαλιστικών Ταμείων, καλείται να εξοφλήσει:

Τις ληξιπρόθεσμες οφειλές για όλο το 2011.

Τις οφειλές των λοιπών Ταμείων που εντάχτηκαν στον Οργανισμό μετά 1η Ιανουαρίου 2012 (ΤΣΑΥ, ΤΑΥΤΕΚΩ), για τις οποίες ουδεμία μέριμνα έχει ληφθεί.

Το υπολειπόμενο 10% των οφειλών των ετών 2012 και 2013.Ο ΙΣΑ καλεί τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να ξεκαθαρίσει πότε θα εξοφλήσει το σύνολο των εν λόγω οφειλών του προς τους γιατρούς, οι οποίοι δεν είναι πλέον διατεθειμένοι να συνεχίσουν να ανέχονται να ασκούνται στις πλάτες τους πολιτικές Υγείας αχρεωστήτως.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons