Ώρα αλλαγών για τον ΕΟΠΥΥ.Τίτλοι τέλους πέφτουν στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσε ο ΕΟΠΥΥ μέχρι τώρα. Δύο ακριβώς χρόνια μετά τη σύσταση του Οργανισμού, αναμένεται σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο, σύμφωνα με το οποίο επιχειρείται εκ βάθρων αναμόρφωση του ρόλου του, με απώτερο στόχο το συμμάζεμα και έλεγχο των οικονομικών του.

Το νομοσχέδιο σύμφωνα με το ρεπορτάζ θα περιλαμβάνει τρεις βασικούς άξονες στην κατεύθυνση της ενοποίησης των δομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Πιο συγκεκριμένα, θα περιγράφεται ο νέος χαρακτήρας του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος θα σταματήσει να λειτουργεί ως πάροχος υπηρεσιών υγείας. Αντιθέτως θα διατηρήσει μόνο την ιδιότητά του ως αγοραστής υπηρεσιών για τους ασφαλισμένους από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα υγείας. Τα συμβόλαια του ΕΟΠΥΥ, ως αγοραστής πλέον, θα πρέπει κατά συνέπεια να αναφέρονται μόνο σε ιατρικές παρεμβάσεις τεκμηριωμένης αποτελεσματικότητας, ενώ η σύναψη συμβάσεων θα υπακούει στα κριτήρια της αποδοτικότητας.


Ακολούθως θα ορίζεται η διοικητική ενοποίηση των πολυιατρείων του Οργανισμού με τα δημόσια νοσοκομεία και η υπαγωγή τους στις επτά υγειονομικές περιφέρειες της χώρας. Στο πιο κρίσιμο σημείο του νομοσχεδίου θα περιγράφεται ο τρόπος με τον οποίο θα πραγματοποιηθεί η κινητικότητα του ιατρικού προσωπικού και των υπόλοιπων εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι στο σύνολό τους φτάνουν τις 8.000. Οι αντιδράσεις έρχονται από το μέτωπο των γιατρών, δεδομένου πως όσοι επιλέξουν να παραμείνουν στο σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, θα χάσουν το δικαίωμα να λειτουργούν παράλληλα ιδιωτικό ιατρείο. Υπολογίζεται πως περίπου 3.000 γιατροί θα αποχωρήσουν, προτιμώντας τα ιατρεία τους. Τέλος, στο νομοσχέδιο θα ρυθμίζονται θέματα που θα αφορούν τις προμήθειες.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η κινητικότητα των γιατρών του ΕΟΠΥΥ αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα, ακόμη και σε 15 ημέρες από την κατάθεση του νομοσχεδίου, ενώ στόχος του υπουργείου Υγείας είναι η μεταφορά να έχει ολοκληρωθεί εντός 20 ημερών.


Οι βασικές αρχές πάντως στις οποίες θα στηριχτεί το νέο «οικοδόμημα» του ΕΟΠΥΥ είναι οι ακόλουθες:


- O ΕΟΠΥΥ να αποτελέσει μια ισχυρή οικονομική και διοικητική οντότητα, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, επιλύοντας τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν την πρώτη περίοδο της λειτουργίας του.


- Ενίσχυση της οικονομικής του αποτελεσματικότητας, αντιμετωπίζοντας άμεσα την προκλητή ζήτηση και την υπερκοστολόγηση, κυρίως τους τομείς του φαρμάκου και των διαγνωστικών εξετάσεων.


- Θα υπάρχει Επιτροπή Διαπραγμάτευσης, η οποία θα διαπραγματεύεται με όλους τους παρόχους υπηρεσιών υγείας συμφωνίες τιμής – όγκου και εκπτώσεις.


- Θα διενεργείται οικονομικός και ειδικός κλινικός έλεγχος των παρεχόμενων υπηρεσιών από τους συμβεβλημένους ιδιώτες παρόχους υγείας.


- Αναμόρφωση των Κλειστών Ενοποιημένων Νοσηλίων (ΚΕΝ).


Την ίδια ώρα πάντως, και ενώ η μεταρρύθμιση στην υγεία προχωρά, οι γιατροί του Οργανισμού συνεχίζουν την απεργία τους μέχρι και τις 17 Ιανουαρίου, απειλώντας ακόμη και με προσφυγή στη δικαιοσύνη κατά της κινητικότητας. Οι γιατροί έχουν ανακοινώσει ότι θα συνεδριάσουν εκ νέου τη Δευτέρα για να καθορίσουν τη στάση τους.

πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons