7 'όχι' από το ΠΑΣΟΚ στον νέο ΕΟΠΥΥ

undefined Κρίσιμη συνάντηση έχει την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας με αντιπροσωπεία του κόμματος, προκειμένου να συζητηθούν οι ενστάσεις του κυβερνητικού εταίρου.


Εφιαλτικές διαστάσεις προσλαμβάνουν για τον υπουργό Υγείας οι παρεμβάσεις του ΠΑΣΟΚ στο νομοθετικό του έργο.

Έπειτα από την παρέμβαση Βενιζέλου και την απόσυρση του '25ευρου' για εισιτήριο στα νοσοκομεία, ο κυβερνητικός εταίρος αξιώνει αλλαγές και στο νομοσχέδιο για τον νέο ΕΟΠΥΥ.Η πρωτοβουλία αυτή προκαλεί αμηχανία στον υπουργό Υγείας, ο οποίος έχει αναβάλει ήδη δύο φορές την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή.

Κρίσιμη είναι πλέον η συνάντηση που θα έχει την Πέμπτη ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ.

Το βράδυ της Τρίτης, συνεδρίασε ο διευρυμένος Κοινοβουλευτικός Τομέας Ελέγχου Υγείας του ΠΑΣΟΚ και εξέτασε αναλυτικά το προσχέδιο νόμου για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ).

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν στελέχη του Τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ και εκπρόσωποι των φορέων του χώρου.

Εκφράστηκαν επτά βασικές αντιθέσεις και διαπιστώθηκε ομόφωνα ότι το προσχέδιο νόμου χρειάζεται ακόμη καλύτερη επεξεργασία των διατάξεων, ώστε να ανταποκριθεί στον στόχο της μεταρρύθμισης.ΕνστάσειςΟι βασικές επισημάνσεις που θα γίνουν την Πέμπτη από την αντιπροσωπεία του κόμματος αφορούν:Την ανάγκη κάλυψης όλου του Ελλαδικού χώρου από τα Κέντρα Πρωτοβάθμιας Υγείας με βάση τη δομή του Καλλικράτη και των διαμερισμάτων στα μεγάλα αστικά κέντρα.Την κάλυψη όλων των αναγκών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και Περίθαλψης με όλες τις απαραίτητες ιατρικές ειδικότητες, με ιδιαίτερη μέριμνα στην κάλυψη των χρονίως πασχόντων.Την συμπερίληψη στο θεσμό του οικογενειακού γιατρού και της ειδικότητας του γυναικολόγου, ώστε να προστατευτεί η υγεία της γυναίκας και της μητρότητας.Την οργάνωση της μεταβατικής περιόδου ώστε να είναι πλήρως σε λειτουργία κατά τη διάρκειά της όλες οι υφιστάμενες δομές.Τη σωστή ένταξη στο σύστημα με αξιοκρατία και διαφάνεια των υπηρετούντων γιατρών.Τη σωστή οργάνωση του ΕΟΠΥΥ ως αγοραστή υπηρεσιών υγείας, με τις κατάλληλες υπηρεσίες ελέγχου και την υπαγωγή του στο υπουργείο Εργασίας.Την απόσυρση διατάξεων, που δημιουργούν προϋποθέσεις για σπατάλη πόρων του ΕΟΠΥΥ, μέσω προκλητής ζήτησης για αμφίβολης ποιότητας υπηρεσίες Υγείας.
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons