3.000 οικογενειακοί γιατροί για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ
Το διορισμό μόνιμων γιατρών στα ΚΕΠΑ και 3.000 θέσεις για οικογενειακούς γιατρούς σε όλη την Ελλάδα, προβλέπει το νομοσχέδιο για τον ΕΟΠΥΥ και τυην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, που πρόκειται να κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Υγείας, η νομοθετική ρύθμιση προβλέπει το διορισμό μόνιμων γιατρών στα ΚΕΠΑ, ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα στη λειτουργία τους.

Με τη θέσπιση του Οικογενειακού Γιατρού, περίπου 3000 γιατροί θα αναλάβουν την ιατρική παρακολούθηση ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, κυρίως στα αστικά κέντρα, καθώς στην περιφέρεια υπάρχουν οι αγροτικοί γιατροί.


«Ο οικογενειακός γιατρός, ο οποίος θα είναι εντεταλμένος από την ΠΦΥ, θα παρακολουθεί ανά γειτονιά τους πολίτες και θα αναλάβει να συντάξει και τους ηλεκτρονικούς ιατρικούς φακέλους τους», δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως διευκρίνισε, πρόκειται για γιατρούς των πολυϊατρείων, που θα τους ανατίθενται περιοχές και πολίτες, αλλά οι ασφαλισμένοι θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν και οι ίδιοι τον οικογενειακό γιατρό που επιθυμούν.


Στο ίδιο νομοσχέδιο προβλέπεται ακόμα ο νέος φορέας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, που θα ονομάζεται Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ) και η μετατροπή του ΕΟΠΥΥ σε αγοραστή υπηρεσιών υγείας.


Ο βασικός κορμός του ΠΕΔΥ θα είναι τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ και τα Κέντρα Υγείας.
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons