ΠΙΣ: Αποσύρατε το άδικο μέτρο του 25ευρου, καταργήστε τώρα και το 1 ευρώ ανά εκτελούμενη συνταγή.ΠΙΣ6-150x120 Επιτέλους αποσύρθηκε, με απόφαση του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, η απαράδεκτη νομοθετική ρύθμιση, για καταβολή των 25ευρώ για κάθε εισαγωγή στα Νοσοκομεία. Οι αντιδράσεις της κοινωνίας προκάλεσαν την απόσυρση της διάταξης αυτής, η οποία είχε χαρακτηριστεί από τον Υπουργό Υγείας «κοινωνικά δίκαιο μέτρο». Είχαμε ζητήσει εδώ και καιρό την κατάργηση, όχι μόνο των 25ευρω για εισαγωγή στα Νοσοκομεία, αλλά και του (1) ενός ευρώ για κάθε συνταγή, που χορηγείται από τον ιατρό και εκτελείται από τον φαρμακοποιό.

Σε μία εποχή μεγάλης οικονομικής κρίσης, σε μια εποχή των 3

εκατομμυρίων ανασφάλιστων πολιτών και του αυξανόμενου ρυθμού των αστέγων και των απόρων, είναι απαράδεκτο ηθικά και οικονομικά να επιβάλλονται τέτοια μέτρα, τα οποία μπορεί να στοιχίσουν ζωές στο κοινωνικό σύνολο.

Εδώ και αρκετό καιρό έχουμε προτείνει την επιβολή πρόσθετου τέλους για καπνό, οινόπνευμα, ρυπογόνες βιομηχανίες κ.λπ., προκειμένου να στηριχτεί η περίθαλψη συνολικά, τη στιγμή που μειώνεται η κρατική επιχορήγηση και οι εισφορές των ασφαλισμένων ελαττώνονται δραματικά.

Είναι απορίας άξιο γιατί απορρίφθηκε η πρότασή μας αυτή και έπρεπε να αποσυρθεί το 25ευρω μετά από αναστάτωση και γενική κατακραυγή. Πρέπει να αποσυρθεί άμεσα και το ένα (1) ευρώ ανά συνταγή και να στηριχτεί η περίθαλψη, μέσα από τις συγκεκριμένες προτάσεις που έχουμε καταθέσει σαν Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

Τις προτάσεις αυτές καθώς και τις προτάσεις για τη μεταρρύθμιση στην ΠΦΥ παρουσίασαν κατά τη σημερινή συνάντησή τους στον Πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής Καθ. Κο Δ. Κρεμαστινό, ο Πρόεδρος του ΠΙΣ κος Μ. Βλασταράκος και η Ταμίας κα Β. Ανεμοδουρά.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Π.Ι.Σ.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons