Κόβονται 1.092 φάρμακα από τη λίστα, λόγω μη καταβολής rebate

Χωρίς ασφαλιστική κάλυψη μένουν περίπου 1.100 φάρμακα, καθώς οι εταιρείες που τα διακινούν στην ελληνική αγορά παρέλειψαν να πληρώσουν την υποχρεωτική έκπτωση (rebate) στον ΕΟΠΥΥ.

Αυτό σημαίνει ότι τα εν λόγω σκευάσματα δεν θα μπορούν να συνταγογραφηθούν, καθώς αφαιρούνται άμεσα από τη 'θετική' λίστα.

Πρόκειται για 1.092 φάρμακα, από τα 5.500 που περιλαμβάνονται συνολικά στον κατάλογο.

Τα 900, είναι γενόσημα, η άδεια των οποίων ανήκει σε μικρές κυρίως ελληνικές εταιρείες, ενώ τα υπόλοιπα ανήκουν σε μεγάλες πολυεθνικές και ελληνικές επιχειρήσεις.Οι εταιρείες αυτές δεν έχουν καταβάλει στον Οργανισμό ούτε μία δόση από τις οφειλόμενες επιστροφές, οι οποίες αφορούν έως και το 2011.Οι υπεύθυνοι του ΕΟΠΥΥ εκτιμούν ότι η οφειλή ανέρχεται στα 8 εκατομμύρια ευρώ.


ΕξαίρεσηΣύμφωνα με πληροφορίες, ο σχετικός κατάλογος έχει ήδη παραδοθεί στον υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος και θα προχωρήσει σε εξαίρεση των φαρμάκων που περιλαμβάνει από τη θετική λίστα.Από το υπουργείο Υγείας έγινε γνωστό πως εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια. Ορισμένες από τις εταιρείες δεν ανταποκρίθηκαν καν στο σημείωμα που έλαβαν, ενώ άλλες προχώρησαν σε διακανονισμό, αλλά δεν κατέβαλαν καμία δόση.Η υποχρεωτική έκπτωση (rebate) γίνεται κλιμακωτά προς τον ΕΟΠΥΥ από τις φαρμακευτικές εταιρείες, ανάλογα με τον τζίρο που κάνουν τα φάρμακά τους.Το ποσοστό κυμαίνεται από 2% έως 8% και στοχεύει στον έλεγχο της φαρμακευτικής δαπάνης.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons