Μεταρρυθμίσεις fast track στην ΠΦΥ κι ας απεργούν οι γιατροίΜεταρρυθμίσεις «fast track» στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας προωθεί το υπουργείου Υγείας, παρά την απόφαση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ για συνέχιση της απεργίας τους. Μέχρι τέλος Ιανουαρίου, το υπουργείο Υγείας θα «ανοίξει» τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ προσλαμβάνοντας μάλιστα επικουρικούς γιατρούς σε περίπτωση που οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ αρνηθούν να ενταχθούν στον νέο φορέα. Παράλληλα, «ενεργοποιεί» άμεσα τον οικογενειακό γιατρό για όλους τους ασφαλισμένους.

Πιο αναλυτικά, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σχεδιάζει την επόμενη μέρα του ΕΟΠΥΥ με

στόχο έως τον Μάιο, να έχουν τεθεί σε ισχύ οι βασικοί πυλώνες τις μεταρρύθμισης και οι πολίτες να έχουν πρόσβαση σε νέες υπηρεσίες. Η πρώτη μεγάλη αλλαγή αφορά στην εφαρμογή του θεσμού του οικογενειακού γιατρού, στον οποίο θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση όλοι οι ασφαλισμένοι και χωρίς μάλιστα πλαφόν επισκέψεων.

Άμεσα ξεκινά και η διαδικασία διαθεσιμότητας για τους εργαζόμενους στον ΕΟΠΥΥ. Ειδικά για τους γιατρούς που θα επιλέξουν το ΕΣΥ, προβλέπεται μαζί με την αίτηση ένταξή τους στο νέο σύστημα και κατάθεση υπεύθυνης δήλωσης ότι έκλεισαν τα ιδιωτικά ιατρεία τους. Οι γιατροί θα προσληφθούν και στην συνέχεια θα αξιολογηθούν από τα συμβούλια κρίσεων του ΕΣΥ για τα προσόντα τους.

Σημειώνεται ότι ανάλογη «τύχη» θα έχουν και οι συνάδελφοί τους οι οποίοι ήδη υπηρετούν στο ΕΣΥ μετά την συνένωση των νοσοκομείων του ΙΚΑ με τα δημόσια νοσοκομεία. Πρόκειται για περισσότερους από 200 γιατρούς οι οποίοι για να παραμείνουν στο ΕΣΥ θα κληθούν να κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία. Σε διαφορετική περίπτωση θα δουν την πόρτα εξόδου!

πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons