ΕΝΩΣΗ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΩΝ: ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ CLAWBACKΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΚΛΙΝΙΚΟΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ

(ΠΟΣΚΕ)

ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ 12-ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

ΤΗΛ.210-9959181,FAX:210-9916854


ΑΘΗΝΑ 17/12/2013ΘΕΜΑ: Προσφυγές κατά του clawback


Αγαπητοί συνάδελφοι,Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (ΠΟΣΚΕ) που αποτελείται από τις επαγγελματικές ενώσεις Καρδιολόγων, Πνευμονολόγων, Δερματολόγων, Φυσιάτρων, Γαστρεντερολόγων και Αγγειοχειρουργών στέκεται στο πλευρό των δοκιμαζόμενων ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών που βρίσκονται στα όρια της εξαθλίωσης με τις αλλεπάλληλες ενέργειες του Υπουργείου Υγείας (rebate,clawback) κλπ.
Ως προς το rebate μετά την παρέμβαση μας υπάρχει η διαβεβαίωση του Υφυπουργού Υγείας κ.Μπέζα ότι αφού γίνεται 30% στην αρχή δεν θα ισχύσει δεύτερο. Για το clawback έχουν έρθει ειδοποιητήρια τα οποία μας είπε ότι θα αλλάξουν τα ποσά σύμφωνα με πιθανή νέα χρηματοδότηση και μετά από τον έλεγχο των ελεγκτικών εταιρειών σε κάθε όμως περίπτωση θα υπάρξει για το 2013 clawback.Στα πλαίσια αυτά υπάρχουν από άλλους φορείς εκτός της Ομοσπονδίας μας και των Ενώσεων μας προτάσεις για συγκεκριμένες νομικές ενέργειες για να στραφούν ατομικά οι Ιατροί για την αναστολή του clawback για το Α’ εξάμηνο του 2013, δεδομένου ότι το Β’ εξάμηνο είναι σε εξέλιξη και δεν έχει κοστολογηθεί ακόμη.Θα πρέπει εδώ να επισημανθεί ότι έχουν κατατεθεί αιτήσεις ακυρότητος και από φορείς και Ιατρικούς Συλλόγους για τα ανωτέρω στο συμβούλιο της Επικρατείας, σε θετική δε απόφαση κάθε Ιατρός μπορεί να την χρησιμοποιήσει και να διεκδικήσει ακόμη και αναδρομικά τα χρήματα του, χωρίς να βρίσκεται από τώρα σε ατομική αντιδικία με την πολιτεία.Η Ομοσπονδία μας δεν έχει πρόθεση για ευνόητους λόγους να προτείνει συγκεκριμένο νομικό γραφείο και είναι απόφαση του κάθε Ιατρού αν θα στραφεί από τώρα νομικά εναντίον της πολιτείας. Επισημαίνουμε ότι το διάστημα προσφυγής είναι 60 μέρες από την ημερομηνία ατομικής ειδοποίησης που έχει έρθει στο e-dapy για τον κάθε Ιατρό ξεχωριστά.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons