ΕΣΔΥ- Καρόκης: σύνδεση δαπάνης - υγειονομικής προτεραιότητας







Tον ρόλο της καινοτομίας του φαρμακευτικού προϊόντος και την εύκολη πρόσβαση των πολιτών στη θεραπεία, τόνισε ο επικεφαλής Εταιρικών Υποθέσεων της MSD κ. Αντώνης Καρόκης, στο Συνέδριο της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας στην Αθήνα, μιλώντας για τη σχέση υγείας και ανάπτυξης: Καλή υγεία σημαίνει και οικονομική ανάπτυξη, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Καρόκης, ισχυρίστηκε ότι το σύστημα στην Ελλάδα βασίστηκε μόνο στον έλεγχο των τιμών διοικητικά. Επίσης ότι όλη η συζήτηση περιστρέφεται και βασίζεται στην τιμολόγηση του φαρμάκου και όχι σε μια ολιστική και στρατηγική αντιμετώπιση.



Οι συχνές αυτές αλλαγές στην τιμολογιακή πολιτική προκαλούν μεγάλο διοικητικό βάρος στο ίδιο το δημόσιο, ακυρώνοντας στην ουσία αυτό το οποίο υποτίθεται πώς στοχεύουν να υπηρετήσουν και για το ίδιο το κράτος.

Σοβαρή επιβάρυνση με διοικητικό κόστος προκαλείται και στον κλάδο των φαρμακευτικών εταιρειών.

Χαρακτηριστικά, ανέφερε την αδιαφάνεια των κανόνων που διέπουν το σύστημα , την διοικητική αμετροέπεια, την συνεχή αυθαιρεσία, την αυξανόμενη θεσμική πολυπλοκότητα και ένα σύστημα στρεβλώσεων.



Στο εξωτερικό περιβάλλον του συστήματος, συνέχισε, επικρατούν αβεβαιότητα, οι αναφορές τιμών σε τρίτες χώρες, οι αποσύρσεις , οι ελλείψεις και η τιμωρία της καινοτομίας. Επίσης τόνισε το πρόβλημα της καθυστέρησης της πρόσβασης στα νέα φάρμακα, ενώ υπάρχει και αλληλεπίδραση τιμών.

«Δεν λύνεται το πρόβλημα με επιμέρους πολιτικές» ανέφερε ο κ. Καρόκης και τόνισε την ανάγκη για ένα νέο πλαίσιο αρχών για σύστημα τιμολόγησης. Ένα σύστημα προβλέψιμο και βιώσιμο.

Ο κ. Καρόκης περιέγραψε την πρότασή του για το νέο σύστημα τιμολόγησης χωρίς αποζημίωση.

«Εκείνο που έχει σημασία πρωτίστως, είναι τι θέλουμε και όχι πόσο κάνει» υπογράμμισε, τονίζοντας τη σχέση κόστους – οφέλους, ενώ πρέπει να συνδεθεί η δαπάνη με τις υγειονομικές προτεραιότητες.

Ο ομιλητής, κατέληξε λέγοντας ότι οι διαμορφούμενες αποσπασματικές πολιτικές είναι αποτέλεσμα έκτακτων δημοσιονομικών καταστάσεων και το υπάρχον σύστημα δεν θα μπορεί να λειτουργήσει σε περιβάλλον μακροοικονομικής σταθερότητας.








πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons