Μπαλάκι κυβέρνησης στους γιατρούς ΕΟΠΥΥ: Ελάτε στην Πρωτοβάθμια αλλά κλείστε τα ιατρεία σας!εοπυυ Αλλάζει την τελευταία στιγμή το παιχνίδι με τους γιατρούς η κυβέρνηση και τους ρίχνει το μπαλάκι για το εργασιακό τους μέλλον. Όλο το παρασκήνιο

Όποιος επιθυμεί μπορεί να εργασθεί και να μεταφερθεί στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας αλλά πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης αποφαίνεται τώρα η κυβέρνηση και ο Άδωνις Γεωργιάδης ρίχνοντας ουσιαστικά το μπαλάκι στους γιατρούς για το τι θα κάνουν.

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Ότι οι γιατροί δε θα απολυθούν δια χειρός Άδωνι –όπως ο ίδιος δήλωσε στο Mega- αλλά θα έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν στο νέο σύστημα το οποίο περνά στο ΕΣΥ αλλά θα πρέπει να κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία και να εργάζονται όπως και οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Η απόφαση αυτή ελήφθη όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες έπειτα από έντονες πιέσεις που

ασκήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ και διευκολύνει τελικώς και τον Αντώνη Σαμαρά αλλά και τον Άδωνι Γεωργιάδη καθώς το ανοικτό μέτωπο με το κλάδο θα καμφθεί. Άλλωστε η απόφαση είναι πλέον στα χέρια των γιατρών.

Και εδώ είναι το κλειδί της υπόθεσης.

Οι περισσότεροι γιατροί του πρώην ΙΚΑ νυν ΕΟΠΥΥ δεν επιθυμούν σε κμαία περίπτωση να κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία από τα οποία εισπράττουν μεγάλο μέρος των αποδοχών τους. Άλλωστε τις αμοιβές που δίνει σήμερα το ΕΣΥ μπορούν να τις εξασφαλίσουν εύκολα κάνοντας απλά σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ ως ιδιώτες γιατροί στα ιατρεία τους. Ειδικά ειδικότητες όπως αυτές της παθολογίας που συνταγογραφούν φάρμακα μπορούν να ισορροπήσουν τα εισοδήματα και μέσω του πλαφόν των επισκέψεων που καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ από 200 σε 400 πλέον με την κάλυψη του Οργανισμού.

Όσοι πάντως αποδεχθούν τη νέα πρόταση Άδωνι θα πρέπει να βάλουν λουκέτο στα ιατρεία τους ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι στην περίπτωση αυτή θα ξεκινήσουν και έλεγχοι για να εντοπισθούν περιπτώσεις γιατρών που θα επιδιώξουν παράνομα να διατηρήσουν το ιατρείο τους.

Ωστόσο άλλο ένα αγκάθι στην υπόθεση αυτή που αφορά όμως κυρίως του ίδιους τους απεργούς σχετίζεται με τη στάση που θα τηρήσουν οι νοσοκομειακοί γιατροί. Πηγές αναφέρουν ότι εκφράζουν έντονες αντιρρήσεις στο να ενταχθούν οι συνάδελφοι τους από το πρώην ΙΚΑ στους κόλπους του ΕΣΥ.

Και εδώ φαίνεται ότι θα παιχτεί το παιχνίδι από δω και μπρος.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons