Εφορία : Περίοδος χάριτος για τις φορολογικές ταμειακές μηχανέςΤη βούληση της κυβέρνησης να εφαρμόσει από την 1η Ιανουαρίου 2014 πλήρως τον Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Στοιχείων (ΚΦΑΣ) στο σκέλος της υποχρέωσης ελευθέρων επαγγελματιών, αλλά και επιχειρήσεων, να εκδίδουν αποδείξεις μέσω φορολογικού μηχανισμού, επανέλαβε χθες ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης.

Απαντώντας μέσω twitter σε αναφορά φορολογουμένου για το εάν από την 1η Ιανουαρίου 2014 θα ισχύσει κανονικά η υποβολή μηναίων συγκεντρωτικών καταστάσεων, αλλά και οι φορολογικές ταμειακές μηχανές για ελεύθερους επαγγελματίες, ο κ. Θεοχάρης ξεκαθάρισε πως θα ισχύσουν όλα κανονικά. "Θα δώσουμε το χρόνο προσαρμογής που χρειάζεται", ανέφερε ο κ. Θεοχάρης , αφήνοντας να εννοηθεί πως θα υπάρξει "περίοδος χάριτος".Σύμφωνα με τον Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Στοιχείων, παρέχεται η δυνατότητα έκδοσης αποδείξεων λιανικών συναλλαγών για την παροχή υπηρεσιών, είτε χειρόγραφα από θεωρημένο στέλεχος, είτε μηχανογραφικά (με τη χρήση ταμειακών) στους υπόχρεους, που αποκτούν εισόδημα από την άσκηση του ελευθέριου επαγγέλματος του ιατρού, οδοντιάτρου, κτηνιάτρου, φυσιοθεραπευτή, βιολόγου, ψυχολόγου, μαίας, δικηγόρου, δικολάβου, συμβολαιογράφου, άμισθου υποθηκοφύλακα, δικαστικού επιμελητή, αρχιτέκτονα, μηχανικού, τοπογράφου, χημικού, γεωπόνου, γεωλόγου, δασολόγου, ωκεανογράφου, σχεδιαστή, δημοσιογράφου, συγγραφέα, διερμηνέα, ξεναγού, μεταφραστή, καθηγητή ή δασκάλου, καλλιτέχνη γλύπτη ή ζωγράφου ή σκιτσογράφου ή χαράκτη, ηθοποιού, εκτελεστή μουσικών έργων ή μουσουργού, καλλιτεχνών των κέντρων διασκέδασης, χορευτή, χορογράφου, σκηνοθέτη, σκηνογράφου, ενδυματολόγου, διακοσμητή, οικονομολόγου, αναλυτή, προγραμματιστή, ερευνητή ή συμβούλου επιχειρήσεων, λογιστή ή φοροτέχνη, αναλογιστή, κοινωνιολόγου, κοινωνικού λειτουργού και εμπειρογνώμονα.Όσοι από τους παραπάνω ασκούν παράλληλα και άλλη δραστηριότητα, για την οποία υπάρχει υποχρέωση χρησιμοποίησης φορολογικής ταμειακής μηχανής, υποχρεούνται να εκδίδουν τις αποδείξεις λιανικής πώλησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών, τουλάχιστον για τη δραστηριότητα τους αυτή, με τη χρήση φορολογικής ταμειακής μηχανής.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons