Άδειασμα Μαξίμου στον Άδωνι.Σημαντικές καθυστερήσεις στην υλοποίηση μνημονιακών υποχρεώσεων από την πλευρά του υπουργείου Υγείας είχαν πρόσφατα ως αποτέλεσμα να απομακρυνθεί με απόφαση του μεγάρου Μαξίμου ένας ειδικός συνεργάτης του Άδωνι Γεωργιάδη. Σύμφωνα με πληροφορίες, έπεται και συνέχεια, αν δεν υπάρξει πρόοδος...


Πρόσφατα, κατόπιν απαίτησης του μεγάρου Μαξίμου απομακρύνθηκε από τη θέση του ο κ. Παναγιώτης Οπλοποιός, σύμβουλος του υπουργού Υγείας για θέματα Πληροφορικής και Τεχνολογίας. Προφανώς διότι του χρεώθηκε η καθυστέρηση στην υλοποίηση των μνημονιακών υποχρεώσεων, που αφορούν τη μεταρρύθμιση στις προμήθειες των νοσοκομείων με τη χρήση νέων τεχνολογιών.

Ειδικότερα, μέχρι και τις 31-12-2013, θα έπρεπε να έχει αναδιοργανωθεί πλήρως η εφοδιαστική αλυσίδα στις προμήθειες του νοσοκομείου Αγία Όλγα, το οποίο έχει επιλεγεί ως πιλοτικό σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα, που αφορά στη χρήση barcodes σε όλα τα φάρμακα και υλικά των νοσοκομείων. Στόχος του προγράμματος είναι να παρακολουθείται ηλεκτρονικά όλη η εφοδιαστική αλυσίδα φαρμάκων και υλικών σε ένα νοσοκομείο από τη στιγμή της παραγγελίας από ένα τμήμα ή κλινική μέχρι την παράδοσή του από την αποθήκη του νοσοκομείου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, πρόσφατα, κατά την επίσκεψη ειδικού κλιμακίου του πρωθυπουργικού γραφείου στο υπουργείο Υγείας, που παρακολουθεί την πορεία υλοποίησης του Μνημονίου διαπιστώθηκαν μεγάλες καθυστερήσεις. Έτσι, αμέσως μετά, το μέγαρο Μαξίμου επικοινώνησε με τον ίδιο τον υπουργό Υγείας και ζήτησε την αποπομπή του κ. Οπλοποιού. Μία κίνηση η οποία - εκτός των άλλων - έγινε και προς παραδειγματισμό εντός της κυβέρνησης, ώστε να φανεί προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν θα γίνουν ανεκτές περαιτερω καθυστερήσεις.Η ουσία βέβαια είναι ότι θα έχουμε καθυστέρηση όχι μόνο στο έργο του νοσοκομείου Αγία Όλγα αλλά - εφόσον αυτό είναι πιλοτικό - στην επέκταση της εφαρμογής του προγράμματος και στα υπόλοιπα νοσοκομεία. Πάντως, από την άλλη, είναι μία ευκαιρία το υπουργείο Υγείας να επανεκτιμήσει την όλη κατάσταση, καθώς έτσι κι αλλιώς εξαρχής είχαν διατυπωθεί ενστάσεις για την επιλογή μόνο του Αγία Όλγα. Πλέον, φαίνεται ως ρεαλιστικό να οριστούν άλλα δύο πιλοτικά νοσοκομεία, ένα μεγάλο και ένα μικρό, επαρχιακό, ώστε να καλυφθούν πιο αντιπροσωπευτικά οι ανάγκες του ΕΣΥ.πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons