Η πρόταση Γεωργιάδη για τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ


Σημαντικά αλλαγμένη εμφανίζεται η πρόταση του υπουργείου Υγείας για το καθεστώς απασχόλησης των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.Μιλώντας την Τετάρτη στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε τα εξής:

Ο ΕΟΠΥΥ θα διατηρήσει μόνον τα φαρμακεία του και τα πολυϊατρεία θα μεταφερθούν στο ΕΣΥ.

Οι γιατροί θα έχουν δικαίωμα ένταξης στις δομές πρωτοβάθμιας (του ΕΣΥ πλέον) με το καθεστώς απασχόλησης του φορέα υποδοχής (πλήρης και αποκλειστική απασχόληση).Προϋπόθεση γι' αυτό θα είναι να κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία, γεγονός το οποίο θα πιστοποιείται από έλεγχο της Εφορίας.

Σύμβαση


Δικαίωμα συνεργασίας με τον ΕΟΠΥΥ θα έχουν και όσοι θέλουν να διατηρήσουν τα ιατρεία τους, αλλά αυτό θα γίνεται με σύμβαση και όχι με σχέση εξαρτημένης εργασίας.

Παραμένουν και οι ειδικευμένοι γιατροί, παρά τα όσα είχε αναφέρει ο υπουργός περί απομάκρυνσής τους.

Οι διαδικασίες μετάβασης θα είναι γρήγορες.

Γιατροί


Οι εκπρόσωποι των γιατρών εμφανίστηκαν σύμφωνοι με την προτεινόμενη από το υπουργείο διαδικασία.

Είπαν, ωστόσο, ότι η μετάβαση πρέπει να αφορά μονάδες εντός των διοικητικών ορίων των δήμων όπου σήμερα απασχολούνται.

Για τις χειρουργικές ειδικότητες, ζήτησαν να έχουν δικαίωμα να πραγματοποιούν επεμβάσεις στο ΕΣΥ, αλλά αυτό δεν προκύπτει από την πρόταση του υπουργού.

ΟΕΝΓΕ


Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) που ήταν παρών, είπε ότι θα πρέπει να υπάρξει αξιολόγηση των γιατρών που θα καταλήξουν στα νοσοκομεία.
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons