Κρίσιμη Δευτέρα για τη συνέχιση της απεργίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.Κρίσιμη μέρα η Δευτέρα για το μέλλον των κινητοποιήσεων στον ΕΟΠΥΥ. Οι γιατροί του Οργανισμού συνεδριάζουν στις 10:30 το πρωί προκειμένου να αποφασίσουν το επόμενο βήμα του κλάδου μετά και την διορία του υπουργού Υγείας που λήγει την Τετάρτη.

Σύμφωνα πάντως με τα μέχρι τώρα δεδομένα, οι γιατροί εμφανίζονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν την απεργία. Το βασικό τους αίτημα -να δεσμευτεί εγγράφως το υπουργείο Υγείας ότι δεν θα απολυθεί

κανένας γιατρός κατά την μεταρρύθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας- έχει απορριφθεί από τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Στην περίπτωση πάντως, που προχωρήσουν σε νέες απεργίες το υπουργείο Υγείας θα θέσει σε εφαρμογή το «plan b», που προβλέπει επιτάχυνση της μεταρρύθμισης. Επιπρόσθετα, αν οι γιατροί δεν προσέλθουν στον διάλογο της Τετάρτης (στην Επιτροπή κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής), τότε άμεσα θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας όλοι οι εργαζόμενοι στον ΕΟΠΥΥ. Οι γιατροί θα ενταχθούν σε 8μηνη διαθεσιμότητα με ισχυρό το ενδεχόμενο αρκετοί να απολυθούν. Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι θα τεθούν σε 15νθημερη -25ημερη κινητικότητα και όλοι θα επαναπροσληφθούν.

Παράλληλα, τη Δευτέρα το μεσημέρι συνεδριάζει και το Κεντρικό Συμβούλιο Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕΣΥΠΕ), υπό τον υπουργό Υγείας προκειμένου να «ανοίξουν» τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons