Οι τρεις φάσεις του σχεδίου μεταρρύθμισης της ΠΦΥ, οι γιατροί που μένουν "εκτός".Διοικητικές μεταβολές, μετακινήσεις υπαλλήλων και συνενώσεις μονάδων, περιλαμβάνει το Σχέδιο μεταρρύθμισης του υπουργείου Υγείας για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Ειδικότερα, το Σχέδιο το οποίο θα τεθεί άμεσα σε εφαρμογή -ίσως και από την ερχόμενη εβδομάδα- προβλέπει τρία στάδια για την δημιουργία ενός νέου δημόσιου συστήματος για την πρωτοβάθμια και οριστική μετατροπή του ΕΟΠΥΥ σε ασφαλιστικό φορέα στα πρότυπα των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών. Ειδικότερα:


  • α΄ φάση: διοικητική μεταβολή των μονάδων στα αστικά κέντρα.

  • Β΄ φάση: συνενώσεις μονάδων υγείας στις περιοχές όπου διαθέτουν πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ και Κέντρα Υγείας του ΕΣΥ. Όπου υπάρχουν δομές που στεγάζονται σε μισθωμένα ακίνητα, αυτές θα κλείσουν και θα λειτουργούν ενιαία με τις μονάδες που θα λειτουργούν υπό το νέο σχήμα.

  • Γ΄ φάση: 24ωρη λειτουργία αστικού τύπου κέντρων υγείας.


Ο ΕΟΠΥΥ θα μετατραπεί σε «αγοραστή» υπηρεσιών υγείας και θα αγοράζει υπηρεσίες υγείας για τους ασφαλισμένους του: είτε από τους συμβεβλημένους ιδιώτες - παρόχους, με τους οποίους ήδη σήμερα είναι συμβεβλημένος σε διάφορους τομείς, είτε πληρώνοντας τα έξοδα για τους ασφαλισμένους του στο δημόσιο σύστημα, είτε το πρωτοβάθμιο είτε το δευτεροβάθμιο (ΕΣΥ).

Στο νέο ενιαίο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας κεντρικό ρόλο θα έχει ο οικογενειακός γιατρός, ο οποίος θα κρίνει, εάν ο ασφαλισμένος ασθενής πρέπει να κατευθυνθεί είτε προς έναν άλλο ειδικευμένο γιατρό για να εξεταστεί, είτε προς δευτεροβάθμια νοσοκομεία. Σύμφωνα με το Σχέδιο, από τους σημερινούς γιατρούς του ΕΟΠΥΥ ρόλο οικογενειακού γιατρού μπορούν να αναλάβουν οι γενικοί ιατροί, οι παθολόγοι και οι άνευ ειδικότητος (σύνολο 1.216 γιατροί). Επίσης, 2.303 γιατροί ειδικοτήτων (παιδίατροι, καρδιολόγοι, ψυχίατροι κ.α.α) που σήμερα υπηρετούν στον ΕΟΠΥΥ, κρίνεται ότι μπορούν να παραμείνουν στον ΕΟΠΥΥ.

Ποιοι γιατροί μένουν εκτός δημόσιου συστήματος

Ωστόσο, 2.246γιατροί, κυρίως 13 ειδικοτήτων, όπως αλλεργιολόγοι, γαστρεντερολόγοι, νευρολόγοι, ουρολόγοι, πλαστικοί χειρουργοί κ.α., θα αξιολογηθούν ώστε ένας αριθμός να ενταχθεί στο ΕΣΥ ενώ οι υπόλοιποι θα δουν την πόρτα εξόδου. Μάλιστα, μέχρι την Δευτέρα, ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης θα έχει στα χέρια του το Πόρισμα της Επιτροπής Αξιολόγησης ώστε να δρομολογηθεί η ένταξη τους σε 8μηνο καθεστώς κινητικότητας – διαθεσιμότητας. Κάποιοι από αυτούς θα «προστατευθούν» και θα ενταχθούν στο δημόσιο σύστημα ενώ όσοι γιατροί ειδικοτήτων απολυθούν θα έχουν το δικαίωμα σύναψης σύμβασης με τον νέο φορέα. Η «προστασία» αφορά σε συγκεκριμένα κριτήρια όπως ηλικιακά κ.α.. Παράλληλα, για κάθε έναν που θα φεύγει, θα προκηρύσσεται αυτόματα θέση στο ΕΣΥ.

Σημειώνεται ότι το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό που εργάζεται σήμερα στον ΕΟΠΥΥ θα τεθεί σε σύντομη κινητικότητα 15-20 ημερών ενώ ο κ. Γεωργιάδης έχει ανακοινώσει ότι δεν θα απολυθεί κανείς.

πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons