Στα δύο η ΝΔ για τις αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ!Σκληρές φράσεις, του τύπου 'καλύτερα να είχες πεθάνει', αποχωρήσεις και ηχηρές απουσίες, σημάδεψαν την Πέμπτη τη συνεδρίαση του Τομέα Υγείας της ΝΔ, παρουσία του κ. Γεωργιάδη.Στο αμφιθέατρο του κόμματος συγκεντρώθηκαν στις 6 το απόγευμα περίπου 500 άτομα, στην πλειονότητά τους γιατροί του ΕΟΠΥΥ και νοσοκομείων.Η συζήτηση εξελισσόταν ομαλά, έως τις 9 το βράδυ, όταν ομάδα 50 γιατρών του ΕΟΠΥΥ αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι για την εμμονή του υπουργείου Υγείας με τις απολύσεις συναδέλφων τους.

Είχαν προηγηθεί σκηνές απείρου κάλλους, μεταξύ του αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ κ. Γιάννη Χρονόπουλου και του πάνελ, όπου βρισκόταν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Απευθυνόμενος στην πολιτική ηγεσία, ο κ. Χρονόπουλος είπε χαρακτηριστικά: 'Εμείς έχουμε πάρει όλους τους Συλλόγους (σ.σ. έχουν κερδίσει στις αρχαιρεσίες με την παράταξη της ΝΔ) και εσείς μας απολύετε'.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι εκτοξεύτηκε προς το μέρος του πάνελ η φράση 'καλύτερα να είχες πεθάνει'!

Ακολούθησε χάος και τελικά ο γιατρός που φέρεται να το είπε, ζήτησε συγνώμη από τους παριστάμενους.

'Τον συγχωρώ'


'Εγώ τον συγχωρώ, δεν ξέρω για σας', απάντησε ο υπουργός Υγείας.

Γιατροί που ήταν παρόντες στη συνεδρίαση αναφέρουν ότι η κατάσταση εξελίχθηκε - τελικά - δυσμενώς για τους γιατρούς, εξαιτίας της κακής στάσης που επέδειξαν.

Δεν πέρασαν τα επιχειρήματα του κλάδου, σημειώνουν χαρακτηριστικά, ενώ η πολιτική ηγεσία μπόρεσε να επικοινωνήσει ξανά τις θέσεις της.

Άνθρωποι που γνωρίζουν τα πράγματα καλά και από μέσα, έκαναν δύο σχόλια:

Το πρώτο, ότι στην κόντρα του υπουργού με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, στελέχη της ΝΔ στα νοσοκομεία θα επιχειρήσουν να στηρίξουν τον υπουργό.

Το δεύτερο, ότι από τη συνεδρίαση απουσίαζε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας κ. Πελοπίδας Καλλίρης...


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons