Τόνιο Μπορζ: Η Ελλάδα εξοικονόμησε δισεκατομμύρια από την ηλεκτρονική συνταγογράφησηΣτον τομέα της Υγείας πρέπει να γίνουν πολλά, ας είμαστε ρεαλιστές. Αλλά μόνον από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση η Ελλάδα έχει εξοικονομήσει δισεκατομμύρια ευρώ, λέει ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Τόνιο Μπορζ, ο οποίος σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο βλέπει μεγάλη πρόοδο στη χώρα. Οι μεταρρυθμίσεις, τονίζει σε συνέντευξή του στη webtv του ΑΠΕ-ΜΠΕ και στην Νίνα Μελισόβα, πρέπει να συνεχιστούν.

«Όχι επειδή το λέει η τρόικα, το μνημόνιο, η Ευρώπη. Αλλά επειδή μόνον μέσα από μεταρρυθμίσεις θα έχουμε ένα βιώσιμο σύστημα και η οικονομική κρίση δεν θα μετατραπεί σε κρίση του συστήματος Υγείας» λέει. Εξάλλου, προσθέτει, όλες οι ευρωπαϊκές χώρες καλούνται να κάνουν μεταρρυθμίσεις σ' αυτόν τον τομέα. Η Γερμανία και η Αυστρία, για παράδειγμα, είναι μεταξύ των χωρών που έχουν δεχθεί συστάσεις από την Επιτροπή και από το Συμβούλιο για να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις.Ολόκληρη η συνέντευξη του Ευρωπαίου Επιτρόπου έχει ως εξήςΕρ: Πόσο ικανοποιημένος είστε από την πρόοδο που έχει γίνει στον τομέα της Υγείας;Απ: Για να είμαστε ρεαλιστές, μένουν πολλά να γίνουν. Συγκρίνοντας, όμως, με την κατάσταση πριν δύο χρόνια, έχει συντελεστεί μεγάλη πρόοδος. Ο πρωθυπουργός σήμερα υποσχέθηκε περαιτέρω μεταρρυθμίσεις στον ασφαλιστικό τομέα για το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού. Μεταρρυθμίσεις έχουν γίνει και ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε περισσότερες.

Πρέπει, όμως, να σταθούμε σ΄αυτά που έχουν γίνει, κυρίως στον τομέα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Εκατό τοις εκατό των ιατρικών συνταγογραφήσεων είναι σήμερα ηλεκτρονικές, γεγονός που σημαίνει εξοικονόμηση όχι εκατομμυρίων, αλλά δισεκατομμυρίων ευρώ για την Ελλάδα.

Η μεταρρύθμιση του συστήματος Υγείας, εξάλλου, δεν αφορά μόνον την Ελλάδα. Σήμερα και η Γερμανία και η Αυστρία δέχονται συστάσεις από την Επιτροπή και από το Συμβούλιο για μεταρρυθμίσεις.

Κανένα σύστημα Υγείας στην Ευρώπη δεν είναι βιώσιμο, αν δεν μεταρρυθμιστεί. Οι μεταρρυθμίσεις στην Υγεία, λοιπόν, που πρέπει να γίνουν στην Ελλάδα πρέπει να ενθαρρυνθούν και να προχωρήσουν, όχι επειδή το λέει η τρόικα ή η Task Force ή γιατί είναι προαπαιτούμενο του μνημονίου, αλλά επειδή αυτό είναι σωστό να γίνει.Ερ: Ποιο βλέπετε να είναι το επόμενο βήμα;Απ: Το επόμενο βήμα τώρα είναι να περάσουμε από τις βραχυπρόθεσμες μεταρρυθμίσεις που απαιτούνταν λόγω της κρίσης στις μακροπρόθεσμες μεταρρυθμίσεις, όπως είπα και στην ομιλία μου, να πάμε λοιπόν από το πρώτο στο δεύτερο στάδιο. Επαναλαμβάνω, όχι επειδή το λέει η Ευρώπη, αλλά επειδή είναι το σωστό και η Ελλάδα θέλει να έχει ένα σύστημα Υγείας με μια καλή χρηματοδότηση που δεν θα δημιουργεί πρόβλημα, ώστε η οικονομική κρίση να μην μετατραπεί σε κρίση στην Υγεία.Ερ: Έχετε κάτι να μας πείτε για τον τομέα της ασφάλειας των τροφίμων;Απ: Έχουμε προτεινει μια νομοθεσία για την ενίσχυση των κυρώσεων για την ασφάλεια των τροφίμων. Πρέπει να πω ότι το σκάνδαλο με το κρέας αλόγου δεν ήταν διατροφικό σκάνδαλο, αλλά μια εξαπάτηση των καταναλωτών με την ετικέτα, αλλά δεν ήταν θέμα ασφάλειας τροφίμων. Προτείναμε ένα νομοθετικό πακέτο για τις εγκαταστάσεις ζώων, το οποίο συζητήσαμε και με άλλους υπουργούς Γεωργίας. Η Ελλάδα στηρίζει αυτό το πακέτο και προωθούμε την υιοθέτηση αυτής της νομοθεσίας, η οποία είναι πολύ προχωρημένη και περιλαμβάνει την οδηγία για τον καπνό και την οδηγία για τις κλινικές δοκιμές, ώστε να κλείσει στη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας.
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons