Άκου, τρομοκράτη...του Α.Ζέρβα
Άκου τρομοκράτη,

Το πρώτο και ιερότερο ανθρώπινο δικαίωμα είναι το δικαίωμα στη ζωή, την ελευθερία και την προσωπική ασφάλεια.

Πρόκειται ακριβώς για αυτό που εσύ και οι άλλοι σαν εσένα αρνήθηκες σε δεκάδες ανθρώπους, επί δεκαετίες, επικαλούμενος πολιτικές ασυναρτησίες βίας και εκδίκησης και ένα μίσος απέναντι σε κάθε διαφορετική συμπεριφορά από αυτή που εσύ ενέκρινες.Ένα ακόμα από τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι το δικαίωμα σε δίκαιη δίκη, από δικαστήριο ανεξάρτητο και αμερόληπτο, καθώς και το δικαίωμα στην υπεράσπιση.

Πρόκειται για δικαιώματα που επίσης στέρησες από τα θύματά σου. Ανέλαβες το ρόλο του

δικαστή και του εκτελεστή μιας ποινής, βασισμένος σε νόμους που δεν υπήρχαν, αλλά εφηύρες για να δικαιολογήσεις τη δράση σου. Κανένα από τα θύματά σου δεν είχε την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Κάθε άνθρωπος επίσης, έχει δικαίωμα να καταφεύγει στη προστασία του νόμου. Όπως ζητάς εσύ τώρα, που, πάσχοντας από σοβαρά προβλήματα υγείας ζητάς αυτό που προβλέπει ο νόμος για αντίστοιχες περιπτώσεις σαν τη δική σου: να βγεις από τη φυλακή και να προσπαθήσεις, υπό περιορισμό, να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα υγείας σου.

Χαίρομαι που έστω κι έτσι αντιλαμβάνεσαι την αξία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Χαίρομαι που ζητάς την εφαρμογή τους και καταφεύγεις στην προστασία τους. Χαίρομαι γιατί πρόκειται για τη μεγαλύτερη ήττα σου. Τόσο προσωπικής, όσο και ιδεολογικής.

Μπορεί το ένστικτο και η άγνοια να λένε ότι θα πρέπει να σαπίσεις σε ένα κελί και να υποφέρεις όσο γίνεται. Δεν σου κρύβω ότι μου πέρασε από το μυαλό κι εμένα, ότι ίσως να το αξίζεις. Αλλά αν το υποστήριζα, τι διαφορά θα είχα από εσένα και την ιδεολογία σου;

Αντίθετα, τρομοκράτη, θα προτιμήσω να υποστηρίξω τη δική μου ιδεολογία, το φιλελευθερισμό και την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Την εφαρμογή των νόμων. Γιατί έτσι θα σε έχω νικήσει. Έτσι δεν θα έχω γίνει σαν εσένα.

Αν ο νόμος προβλέπει ότι τα προβλήματά σου είναι τέτοια που πρέπει να βγεις από τη φυλακή και να περιοριστείς στο σπίτι σου, τότε να βγεις. Να τηρηθεί ο νόμος.

Κάποιοι θα διαμαρτυρηθούν ότι τυγχάνεις καλύτερης μεταχείρισης από τα θύματά σου. Έχουν δίκιο. Γιατί η μεταχείριση που είχαν τα θύματά σου ήταν από έναν τρομοκράτη. Η μεταχείριση που ζητάς εσύ είναι από μια οργανωμένη, δημοκρατική πολιτεία. Και μια δημοκρατική πολιτεία τιμωρεί, αλλά δεν εκδικείται. Κυβερνάται από το νόμο κι όχι από το ένστικτο και το συναίσθημα, ούτε από θολές ιδεολογίες βίας και φασισμού.

Το μόνο που φοβάμαι τρομοκράτη, είναι ότι στη σημερινή Ελλάδα δεν θα υποστείς την ήττα και τον εξευτελισμό που σου αξίζει, με το να γίνει δεκτό το αίτημά σου. Φοβάμαι ότι δεν έχεις απευθυνθεί σε πολιτεία που κυβερνάται από νόμους, αλλά από κραυγές.

Ήδη πάνω σε σένα γίνεται κομματική σπέκουλα με έπαθλο τα ψηφαλάκια της αγέλης που ουρλιάζει για να καταπατηθούν ανθρώπινα δικαιώματα. Μην παίρνεις θάρρος. Δεν σε δικαιώνει σε τίποτα αυτό. Απλώς αδικεί την κοινωνία και τον πολιτισμό.πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons