Θέσεις απασχόλησης μέσα στην κρίση δημιουργούν οι φαρμακευτικέςΤη δυναμική του κλάδου των φαρμακευτικών επιχειρήσεων, αναδεικνύουν τα στοιχεία για την κερδοφορία και την απασχόληση.

Στον κατάλογο με τις 20 κερδοφόρες επιχειρήσεις, οι οποίες αύξησαν την απασχόληση τη διετία 2011 - 2012, περιλαμβάνονται δύο φαρμακευτικές εταιρείες, εκ των οποίων η μία είναι αμιγώς ελληνική.

Συγκεκριμένα, την έβδομη θέση του καταλόγου κατέχει η ελληνική φαρμακευτική εταιρεία Pharmathen, η οποία το 2012 απασχολούσε 402 άτομα, έναντι 374 ατόμων το 2011.

Το ίδιο διάστημα, η Pharmathen είχε και αύξηση στην κερδοφορία, με 32,42 εκατομμύρια το 2012, έναντι 32 εκατομμυρίων το 2011 (αύξηση 1,13%).

Στην ένατη θέση του καταλόγου βρίσκεται η φαρμακευτική εταιρεία Boehringer Ingelheim Ελλάς, η οποία αύξησε το προσωπικό της από 416 άτομα το 2011, σε 435 το 2012.

Το ίδιο διάστημα, ωστόσο, η εταιρεία εμφανίζει μείωση κερδών κατά 10,56%, τα οποία περιορίστηκαν πέρυσι στα 15,11 εκατομμύρια, έναντι 16,9 εκατομμυρίων το 2011.ΙΟΒΕΣύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του Ινστιτούτου Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), η παραγωγή φαρμακευτικών προϊόντων στην Ελλάδα εμφανίζει ανοδική τάση, καλύπτοντας το 10% της συνολικής μεταποιητικής παραγωγή.

Η αναλογία αυτή είναι η τρίτη υψηλότερη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έπειτα από εκείνη της Σλοβενίας και της Δανίας.

Σε σχέση με τους υπόλοιπους κλάδους της εγχώριας μεταποίησης ο κλάδος παραγωγής φαρμάκου παρουσίασε την υψηλότερη μέση ετήσια άνοδο ως προς την Ακαθάριστη Προστιθέμενη Αξία την περίοδο 2000 - 2010.

Οι εξαγωγές φαρμακευτικών προϊόντων κατέχουν το τέταρτο μεγαλύτερο μερίδιο στο σύνολο των εξαγωγών της ελληνικής μεταποίησης, ενώ ο κλάδος εμφανίζει γενικά υψηλή ανταγωνιστικότητα.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons