«Η Ελλάδα καταστρέφεται λόγω λιτότητας μπροστά στα μάτια μας»Λιτότητα: η ίδια συνταγή για κάθε οικονομική ασθένεια. Κόψτε-κόψτε-κόψτε. Περικοπές στην κοινωνική ασφάλιση και στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Περικοπές στην παιδεία και στα σώματα ασφαλείας. Περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Και η λιτότητα φέρνει πάντοτε αταξία, καταστροφή, παρακμή και θάνατο.
Με αυτά τα λόγια, ο Αμερικανός βουλευτής των Δημοκρατικών, Άλαν Γκρέισον, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, για τη συνεχιζόμενη πολιτική λιτότητας στην Ελλάδα, φοβούμενος ότι το πείραμα της τρόικας θα γίνει συνταγή και για άλλες χώρες.

Σε άρθρο του με τίτλο «Πώς να καταστρέψετε μια ολόκληρη χώρα», που δημοσιεύθηκε στη Huffington Post, ο Αμερικανός βουλευτής προβάλλει τα δραματικά στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας: αύξηση του ποσοστού αυτοκτονιών κατά 40% το πρώτο εξάμηνο του 2011, αύξηση στο διπλάσιο των δολοφονιών και έξοδος από το σύστημα υγείας 9.100 γιατρών (λόγω συνταξιοδοτήσεων), δηλαδή περίπου ενός στους επτά γιατρούς, αφήνοντας έτσι χιλιάδες κενές θέσεις, που ακόμα δεν έχουν πληρωθεί.


Αναφερόμενος στο ποσοστό ανεργίας 27.6% που μαστίζει το σύνολο του ελληνικού πληθυσμού, ο Γκρέισον επισημαίνει ότι στις ΗΠΑ, ακόμη και την περίοδο της Μεγάλης Ύφεσης, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν μικρότερο.


Ποια είναι η αιτία της καταστροφής, αναρωτιέται. «Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει την απάντηση: η λιτότητα. 'Λιτότητα' είναι ένας αναίμακτος όρος για την οικονομική κακοδιαχείριση, υποκινούμενος από σκληρότητα. Η ρομποτική νοοτροπία του 'περικοπές-περικοπές-περικοπές' απαξιώνει τις θέσεις εργασίας, τις δημόσιες υπηρεσίες, την ασφάλιση, την υγεία, τις υποδομές, την κοινωνική πρόνοια και τελικά την οικονομική ισορροπία και την ικανότητα για επιβίωση. Η λιτότητα καταστρέφει μία ολόκληρη χώρα μπροστά στα μάτια μας», τονίζει.Προσθέτει δε, ότι σύμφωνα με τον ΠΟΥ, οι αρνητικές τάσεις στην Ελλάδα αποτελούν προειδοποίηση για άλλες χώρες που τίθενται υπό αυστηρή δημοσιονομική λιτότητα, συμπεριλαμβανομένων της Ισπανίας, της Ιρλανδίας και της Ιταλίας.


Ο βουλευτής των Δημοκρατικών, καταλήγει, στέλνοντας ένα μήνυμα στο εσωτερικό της δικής του χώρας: «Είμαι εναντίον του πόνου και της δυστυχίας. Ειδικά όταν μπορούν να αποφευχθούν. Επομένως είμαι εναντίον της λιτότητας. Ξεκινά με φαινομενικά αβλαβείς περικοπές στον προϋπολογισμό. Οδηγεί όμως αμείλικτα στην καταστροφή αμέτρητων ζωών. Γιατί τα λέω όλα αυτά για την Ελλάδα; Το 1935, ο Sinclair Lewisέγραψε ένα βιβλίο με τίτλο 'Δεν μπορεί να συμβεί εδώ'. Όμως μπορεί. Και εξαρτάται από εμάς να το εμποδίσουμε».
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons