Αξιολόγηση για κλάματα στον ΕΟΠΥΥ!
Κωμικοτραγική είναι η αξιολόγηση που ετοιμάζουν στον ΕΟΠΥΥ για τις ιδιωτικές κλινικές. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, τα "κριτήρια" που έχουν αποφασιστεί είναι ποσοτικά και ευνοούν προφανώς μεγάλες κλινικές, αλλά δεν προάγουν την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών. Αξιολόγηση αλά ελληνικά...Θεωρητικά, η αξιολόγηση των ιδιωτικών κλινικών είναι ορθή. Δεν είναι δυνατόν όλες οι κλινικές να αποζημιώνονται το ίδιο από τον ΕΟΠΥΥ, ανεξάρτητα από την ποιότητα των υπηρεσιών, που προσφέρουν. Άλλωστε, τέτοιου είδους αξιολόγηση και αποζημίωση εφαρμόζεται σε όλο τον αναπτυγμένο κόσμο, ακόμη και στη γειτονική μας Τουρκία - που αν και θεωρούμε ότι βρίσκεται πίσω από εμάς στον τομέα αυτό πρωτοπορεί.Αντί όμως να πάρουμε ένα αναγνωρισμένο σύστημα αξιολόγησης και να το προσαρμόσουμε στις δικές μας ανάγκες και ιδιαιτερότητας - ως είθισται - επιλέξαμε τις ελληνικές "πατέντες", γεγονός που γεννά σοβαρά ερωτήματα για αδιαφάνεια στη λήψη των αποφάσεων και εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων.


Αποκλειστικές πληροφορίες του Virus αναφέρουν ότι ο ΕΟΠΥΥ έχει καταρτίσει "κριτήρια αξιολόγησης" των ιδιωτικών κλινικών, με ειδική μοριοδότηση, βάση της οποίας οι κλινικές θα κατατάσσονται σε 5 κατηγορίες. Προφανώς, ανάλογα με την κατηγορία κατάταξής τους, κάθε κλινική θα λαμβάνει διαφορετική αποζημίωση από τον ΕΟΠΥΥ.Το μείζον πρόβλημα είναι ότι τα κριτήρια που έχουν επιλεγεί είναι αμιγώς ποσοτικά και όχι ποιοτικά. Δηλαδή, περισσότερα μόρια λαμβάνει μία κλινική ανάλογα με τον αριθμό των κλινών της (!), ανάλογα με τον αριθμό των κλινών εντατικής, ανάλογα με τον αριθμό των εισαγωγών και τον αριθμό των χειρουργικών επεμβάσεων κ.ο.κ.Ειδικοί στους οποίους απευθυνθήκαμε εξέφρασαν την έκπληξή τους, λέγοντας ότι η αξιολόγηση πρέπει να είναι βασίζεται σε ποιοτικούς δείκτες, όπως π.χ. η σχέση ανάμεσα στο συνολικό αριθμό κλινών και κλινών εντατικής. Ενδεικτικό της τραγελαφικής κατάστασης είναι ότι με βάση τα κριτήρια, που έχουν φτιαχτεί, το Ωνάσειο κατατάσσεται στην 5η και τελευταία κατηγορία. Και οι φωστήρες του ΕΟΠΥΥ για να καλύψουν την πατάτα, θα το εξαιρέσουν από τις ιδιωτικές κλινικές...Δυστυχώς, η απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ έχει μονοπωλήσει των ενδιαφέρον και του υπουργού Υγείας, ο οποίος πλέον χρειάζεται να παρέμβει πριν είναι αργά.
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons