Σύσταση τεχνικής επιτροπής για τον ΕΟΠΥΥ, αποφάσισαν υπουργός - γιατροί
Τη σύσταση τεχνικής επιτροπής, υπό τον υφυπουργό Υγείας κ. Αντώνη Μπέζα, αποφάσισαν την Παρασκευή η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και οι γιατροί.


Οι δύο πλευρές συναντήθηκαν στο πλαίσιο του διαλόγου για τις αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ, οι οποίες θα 'τρέξουν' ακόμη και μέσα στις γιορτές.

Ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε ότι αποφασίστηκε να οριστεί μία τεχνική επιτροπή, στην οποία θα προεδρεύει ο κ. Μπέζας, προκειμένου να εξεταστούν οι λεπτομέρειες των δύο εκδοχών που συζητούνται.Η μία εκδοχή είναι ο τρόπος ένταξης στο ΕΣΥ και η άλλη ο τρόπος της δημιουργίας των συμβάσεων για όσους επιλέξουν να κρατήσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία.Οι προτάσεις του υπουργείου θα γίνουν στην τεχνική επιτροπή την άλλη εβδομάδα, όπου θα υπάρχουν και οι σχετικοί προϋπολογισμοί.ΤροπολογίαΤο υπουργείο Υγείας έχει ήδη καταθέσει τροπολογία, με την οποία συστήνονται οργανικές θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων στις Υγειονομικές Περιφέρειες, όπου θα εντάσσονται όσοι μπαίνουν σε καθεστώς κινητικότητας.Πρόθεση του υπουργείου Υγείας είναι η σχετική διοικητική διαδικασία και η μετάβαση να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) κ. Μιχάλης Βλασταράκος σημείωσε ότι ο ΠΙΣ έχει καταθέσει πρόταση για ένα σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας ολοκληρωμένο, ενιαίο, με ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας, με τα ιδιωτικά ιατρεία, τα οποία θα συνεργάζονται.

Για την αποκλειστική απασχόληση των γιατρών, ανέφερε ότι επιστημονικά καταστρέφει τον κλάδο, διότι ένα μεγάλο μέρος των ειδικοτήτων, όπως οι χειρουργικές, δε θα μπορούν να ασκήσουν το λειτούργημά τους.
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons