ΠΟΥ: Στα τυφλά η μεταρρύθμιση στην ΕλλάδαΟ Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, που συμμετέχει στις αλλαγές που συντελούνται στη χώρα μας, δεν διαθέτει επιδημιολογικά στοιχεία για τον ελληνικό πληθυσμό όσο συντελείται η μεταρρύθμιση. Δεν υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης κρίσιμων δεικτών για την υγεία του ελληνικού πληθυσμού όσο επιχειρούνται οι βίαιες αλλαγές στο σύστημα.

Την ώρα που οι επιστήμονες κάνουν λόγο για μείωση του προσδόκιμου επιβίωσης των Ελλήνων και αδυναμία πρόσβασης στις υπηρεσίες για το 30% (άνεργοι, ανασφάλιστοι), ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) - που πρωταγωνιστεί στη μεταρρύθμιση - δηλώνει ότι διαθέτει στοιχεία έως το 2010!

Την παραδοχή έκανε η ίδια η περιφερειακή διευθύντρια του ΠΟΥ Ευρώπης κ.

Σουζάνα Γιάκαμπ (φωτό δεξιά).


Μιλώντας στο συνέδριο που γίνεται στην Αθήνα, με θέμα 'Ελληνικές Μεταρρυθμίσεις στον Τομέα της Υγείας', η κ. Γιάκαμπ υπογράμμισε ότι ο ΠΟΥ συνδράμει στο έργο της ελληνικής κυβέρνησης, κυρίως στους τομείς της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας και της Δημόσιας Υγείας.ΑλλαγέςΒρέθηκε σε αδυναμία, όταν ρωτήθηκε εάν την ώρα που εισηγείται τις αλλαγές, καταγράφει τυχόν επιπτώσεις στον ελληνικό πληθυσμό, για τις οποίες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου άλλοι επιστήμονες και φορείς.Η κ. Γιάκαμπ ανέφερε ότι επιθυμεί να υπάρχει καθολική κάλυψη του πληθυσμού και μετά το έτος 2015, ενώ τα δεδομένα για το προσδόκιμο ζωής υπάρχουν μέχρι το 2010:'Το προσδόκιμο ζωής για την Ελλάδα εξακολουθεί να ανεβαίνει, κινείται ανοδικά.Και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να λαμβάνουμε όλοι υπόψη.Βεβαίως, υπάρχει πάντοτε μια χρονική υστέρηση ως προς τη συλλογή των δεδομένων, συνεπώς αν εν τω μεταξύ έχουν συμβεί κάποιες αλλαγές, αυτές θα καταστούν εμφανείς στην επόμενη τριετία'.


ΠροσωρινέςΣτο θέμα των επιπτώσεων της κρίσης και των περικοπών στο σύστημα Υγείας, αναφέρθηκε στο ίδιο συνέδριο και ο επικεφαλής της ομάδας δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ελλάδα κ. Χορστ Ράιχενμπαχ (φωτό αριστερά), χαρακτηρίζοντας τις ελλείψεις στους εμβολιασμούς προσωρινές:'Αναφερθήκατε στην απουσία εμβολιασμών και αυτό είναι ένα από τα προβλήματα, θεωρώ ότι είναι προσωρινό.Είναι μεταβατικό το στάδιο και οι προοπτικές για την Ελλάδα τους επόμενους μήνες ήδη, και ελπίζουμε πέρα των επομένων μηνών, οι προοπτικές θα είναι πολύ καλύτερες'.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons