Γεωργιάδης: Απευθείας πρόσβαση στους ειδικούς ιατρούς για τους ασφαλισμένους ΕΟΠΥΥ


γεωργιαδης πατουλης Ο υπουργός Υγείας τόνισε πως η μεταρρύθμιση «θα γίνει», προσθέτοντας πως θα είναι «καλύτερα» εάν οι ιατροί συμμετέχουν στη διαπραγμάτευση. Κάλεσε δε τους ιατρούς σε διάλογο, προσθέτοντας πως είναι διατεθειμένος να ανακαλέσει δηλώσεις του που έχουν ενοχλήσει. «Πάμε χωρίς πυξίδα» και επιχειρούμε «να διορθώσουμε καταστάσεις λογιστικές» απάντησε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης.

Σημαντική αλλαγή στο σχέδιο για την πρωτοβάθμια περίθαλψη ανακοίνωσε, μέσω του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον Άρη Πορτοσάλτε, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε οι ασθενείς θα έχουν

απευθείας πρόσβαση σε ειδικούς ιατρούς χωρίς να έχουν λάβει προηγουμένως την έγκριση του γενικού γιατρού.

Μετά από πρόταση του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργου Πατούλη, ο υπουργός δεσμεύτηκε να επεκτείνει τις ειδικότητες των συμβεβλημένων γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ για να βρουν δουλειά και νέοι γιατροί.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας επεσήμανε πως η μεταρρύθμιση και αναδιάρθρωση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης απαραίτητα πρέπει να εξυπηρετεί και δημοσιονομικούς στόχους.

«Αλίμονο αν η μεταρρύθμιση [του ΕΟΠΥΥ] δεν έχει και δημοσιονομικό στόχο [...] Ζούμε σε μία εποχή που η Ελλάδα δεν έχει περιθώρια για πολυτέλειες. Χρειάζονται λειτουργικά συστήματα με μικρό κόστος», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και τον Άρη Πορτοσάλτε.

Τόνισε μάλιστα πως σε περίπτωση που ο ΕΟΠΥΥ γίνει αποκλειστικά αγοραστής υπηρεσιών αντί για πάροχος, κλείνοντας τα πολυ-ιατρεία, τότε οι πόροι που θα εξοικονομηθούν θα ανέρχονται στα 350 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Όπως εξήγησε ο υπουργός Υγείας, μολονότι οι επισκέψεις ανά ασθενή είναι φθηνότερες στα πολυ-ιατρεία παρά σε συμβεβλημένους ιατρούς, το συνολικό λειτουργικό κόστος των πολυ-ιατρείων ανέρχεται σε «εκατοντάδες εκατομμύρια», ενώ οι συμβεβλημένοι κοστίζουν 83 εκ. ευρώ ετησίως.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως η μεταρρύθμιση «θα γίνει», προσθέτοντας πως θα είναι «καλύτερα» εάν οι ιατροί συμμετέχουν στη διαπραγμάτευση.

Κατηγόρησε δε τους απεργούς ιατρούς του ΕΟΠΥΥ πως «διακατέχονται από τον βερμπαλισμό της δεκαετίας του 80». Συμπλήρωσε δεν πως σε ιατρούς που θα αποχωρήσουν δια της αξιολόγησης από τον Οργανισμού θα δοθούν συμβάσεις 200 επισκέψεων ανά μήνα, με την κάθε επίσκεψη να έχει αξία 10 ευρώ.

«Αν έλεγαν σε κάποιον σε απολύουμε και παίρνεις 2.000 ευρώ, θα έλεγε απολύστε με», σχολίασε.

Κάλεσε δε τους ιατρούς σε διάλογο, προσθέτοντας πως είναι διατεθειμένος να ανακαλέσει δηλώσεις του που έχουν ενοχλήσει. «Ελάτε να τα βρούμε, είπε χαρακτηριστικά».

«Πάμε χωρίς πυξίδα», για την πρωτοβάθμια περίθαλψη και επιχειρούμε «να διορθώσουμε καταστάσεις λογιστικές» απάντησε στον κ. Γεωργιάδη ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης.

«Χωρίς χάρτη υγειονομικής περίθαλψης δεν ξέρουμε πού πάμε» πρόσθεσε.

«Ουδείς έχει πει πως είμαστε αντίθετοι στην αξιολόγηση», συνέχισε ο κ. Πατούλης, αποσαφηνίζοντας όμως πως αυτό δεν πρέπει να είναι «πρόσχημα» για να απομακρυνθούν εργαζόμενοι από τη θέσεις τους.

Τόνισε τέλος πως δεν πρέπει να χαθεί το δικαίωμα του ασθενή στην φθηνή επίσκεψη σε ιατρό, που διασφαλίζεται στα πολυ-ιατρεία.πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons