Ράιχενμπαχ: Success story η μεταρρύθμιση στον τομέα της Υγείας.

«Eντυπωσιακή πρόοδο κατέγραψε η ελληνική κυβέρνηση μέσα σε ενάμιση χρόνο» δήλωσε ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα , Χορστ Ράιχενμπαχ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη και ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.Ο κ. Ράιχενμπαχ υπογράμμισε πως η ελληνική κυβέρνηση αντιμετώπισε βαθιά ριζωμένα προβλήματα «γνωρίζοντας πάντως ότι αυτό δεν είναι το τέλος του μονοπατιού και ότι θα χρειαστούν και άλλες διαρθρωτικές αλλαγές ώστε να επιστρέψει η χώρα στην ανάπτυξη και να ενισχυθεί η απασχόληση».O επικεφαλής της Task Force σε δηλώσεις του, χαρακτήρισε «success story» τη μεταρρύθμιση στον τομέα της Υγείας, αλλά φρόντισε να συμπληρώσει ότι «θα χρειαστούν 3 έως 5 χρόνια μέχρι να αποκτήσει η Ελλάδα ένα καλό σύστημα υγείας αντάξιο των ευρωπαϊκών δεδομένων».


Πέρα από τα θετικά σχόλια, ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης άσκησε κριτική στον τομέα της φορολογικής διοίκησης, σημειώνοντας ότι πρέπει να γίνουν ακόμη αρκετά βήματα για να καταγραφεί περισσότερη πρόοδος «και εκεί θα πέσει -όπως είπε- και το βάρος των τεχνοκρατών της τρόικας και της Ομάδας Δράσης».Για τους αυτοκινητόδρομους εκτίμησε ότι οι διαδικασίες για την επανεκκίνηση θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του χρόνου, ενώ για την έκθεση του ΟΟΣΑ επισήμανε ότι αξιοποιώντας την θα υπάρξει βελτίωση της πραγματικής οικονομίας και όφελος για τους καταναλωτές.Στις δηλώσεις του, ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Χατζηδάκης, αναφερόμενος στην έκθεση του ΟΟΣΑ, σημείωσε: «Γνωρίζουμε ότι μπορούν να υπάρξουν αντιδράσεις. Η κατεύθυνση μας είναι να προχωρήσουμε μπροστά. Όλα αυτά τα εμπόδια έχουν καταστήσει την ελληνική αγορά ακριβότερη απ' ό,τι οι αντικειμενικές συνθήκες δικαιολογούν».Ο ίδιος δήλωσε ακόμη ότι στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης ο εκσυγχρονισμός των δημόσιων συμβάσεων σε συνεργασία με την Ομάδα Δράσης και η πρωτοβουλία για την ανάπτυξη, η οποία επικεντρώνεται, όπως παρατήρησε, σε συγκεκριμένα βήματα που αφορούν περαιτέρω διαρθρωτικές αλλαγές και κινήσεις για τη διευκόλυνση της ρευστότητας οι οποίες δεν είναι μακροπρόθεσμες επιδιώξεις αλλά βραχυπρόθεσμες.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons