Συγγνώμη λάθος λέει ο ΠΟΥ για τα στοιχεία μολύνσεων με τον HIV στην Ελλάδα‏


Σοκ προκάλεσε η είδηση ότι σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) τα μισά από τα νέα περιστατικά μολύνσεων με τον ιό HIV στην Ελλάδα είναι εκούσιες μολύνσεις προκειμένου οι ασθενείς να λαμβάνουν το επίδομα που δίνει η πολιτεία.

Συγκεκριμένα η έκθεση ανέφερε εσφαλμένα ότι : «τα ποσοστά του HIV και της χρήσης ηρωίνης έχουν αυξηθεί σημαντικά, με περίπου το ήμισυ των νέων μολύνσεων από τον HIVνα είναι εκούσιες μολύνσεις για να μπορέσουν οι

άνθρωποι να λάβουν το επίδομα των 700 ευρώ ανά μήνα και την ταχύτερη εισαγωγή του σε προγράμματα υποκατάστασης των ναρκωτικών».

Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε από την είδηση αυτή ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Twitter. Στην ανακοίνωσή του ο ΠΟΥ τονίζει ότι η επίμαχη έκθεση βασίστηκε σε βρετανική μελέτη που είχε δημοσιευθεί στην έγκριτη επιθεώρηση The Lancet, η οποία έκανε λόγο για «περιστατικά εκούσιας μόλυνσης».

Τώρα όμως ο ΠΟΥ αναγνωρίζει πως δεν υπάρχουν ενδείξεις για περιστατικά εσκεμμένης μόλυνσης πέρα από κάποιες «μεμονωμένες περιπτώσεις»


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons