Ξαφνικός θάνατος για τον ΕΟΠΥΥΚυβερνητικό χρονοδιάγραμμα για διάλυση του Οργανισμού έως το τέλος του χρόνου. Υπό καθεστώς διαθεσιμότητας και απολύσεων οι εργαζόμενοι που αριθμούν 10.000, γιατροί και λοιπό προσωπικό


Σε fast track διάλυση του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) προχωρά η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Η κυβέρνηση καταργεί τα ιατρεία των ασφαλιστικών ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ και στέλνει τους ασθενείς όλων των ταμείων στα νοσοκομεία και τα

κέντρα υγείας των υγειονομικών περιφερειών. Το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης θέλει ο Οργανισμός να έχει κλείσει μέχρι το τέλος του έτους.


Ο Οργανισμός, που συστάθηκε με σκοπό την παροχή υπηρεσιών υγείας (όπως λέει και το όνομά του) από έναν ενιαίο εθνικό φορέα και ξεκίνησε να λειτουργεί την 1η Ιανουαρίου 2012, καταργείται λίγο πριν κλείσει τα δύο χρόνια ζωής του.


Ταλαιπωρία του πολίτη

Οι μονάδες υγείας που πέρασαν στον ΕΟΠΥΥ δίνονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας για να φτιάξουν την πολυδιαφημισμένη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Συγκεκριμένα, οι μονάδες περνούν στις επτά Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας.


Εκτός από ταλαιπωρία για τον πολίτη, η διάλυση του ΕΟΠΥΥ σημαίνει και απόλυση, διαθεσιμότητα-κινητικότητα και αλλαγή των εργασιακών σχέσεων για τους μέχρι σήμερα εργαζόμενους στον Οργανισμό. Ο λόγος για 10.000 άτομα – 6.000 γιατρούς και 4.000 λοιπό προσωπικό. Οσον αφορά τους γιατρούς, τα σχέδια της κυβέρνησης είναι να απολυθούν περίπου οι μισοί, στους οποίους περιλαμβάνονται καταρχήν οι χειρουργικές ειδικότητες αλλά και γιατροί άλλων ειδικοτήτων.


Οι άλλοι μισοί γιατροί των ειδικοτήτων της παθολογίας, της γενικής ιατρικής, της οδοντιατρικής, της παιδιατρικής, της ψυχιατρικής, της παιδοψυχιατρικής, της ακτινολογίας, της μικροβιολογίας και της κυτταρολογίας αρχικά θα μπουν στην κινητικότητα-διαθεσιμότητα και ύστερα θα περάσουν στα κέντρα υγείας των περιφερειών.


Από το υπόλοιπο προσωπικό, οι 2.000 υγειονομικοί, λόγω των τεράστιων ελλείψεων σε νοσηλευτές στα δημόσια νοσοκομεία, αφού μπουν στην κινητικότητα– διαθεσιμότητα, το πιθανότερο είναι να περάσουν όλοι στο ΕΣΥ. Κι ένα μέρος του διοικητικού προσωπικού, ακόμα περίπου 2.000 άτομα, θα μετακινηθεί στον οργανισμό «αγοραστή» που θα δημιουργηθεί.


Ο νέος οργανισμός θα αγοράζει υπηρεσίες υγείας από το δημόσιο σύστημα υγείας αλλά και από τον ιδιωτικό τομέα. Τα κυβερνητικά σχέδια μεταφράζονται και σε οικονομική επιβάρυνση για τον πολίτη, εύνοια των μεγάλων επιχειρηματικών αλυσίδων του χώρου της Υγείας καθώς και αλλαγή εργασιακών σχέσεων για όσους εργαζόμενους δεν απολυθούν και περάσουν στο ΕΣΥ. Διαφαίνεται επίσης στις προθέσεις της κυβέρνησης η θεσμοθέτηση ενός βασικού πακέτου παροχών, το οποίο στη συνέχεια θα συμπληρώνεται από την τσέπη των ασθενών με εισοδηματικά ή άλλα κριτήρια, μια μορφή πλέον θεσμοθετημένης Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα επίσημα πια στον χώρο της περίθαλψης. Και, βεβαίως, το κεντρικό θέμα είναι η λογική τού ότι ανοίγουμε την αγορά σε αυτόν τον τομέα και δημιουργούμε προϋποθέσεις ανταγωνισμού, ιδιωτικών επενδύσεων, δραστηριοποίησης ενός επιχειρηματικού κεφαλαίου, το οποίο προφανέστατα προτιμά την πρωτοβάθμια φροντίδα, διότι η δευτεροβάθμια είναι πολύ πιο κοστοβόρα.


Ο μνημονιακός στόχος


Η «πολιτική επιλογή» της μείωσης των δημόσιων δομών που ανοιχτά παραδέχτηκε προ ημερών ο υπουργός Υγείας, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είναι αποτέλεσμα της κρίσης, γίνεται ξεκάθαρη στην επιλογή διάλυσης του ΕΟΠΥΥ.


Για ποιο λόγο; Διότι είναι σκοπιμότητα της κυβέρνησης η δημιουργία μιας μεγάλης δεξαμενής κινητικότητας-διαθεσιμότητας που για κάποιους θα σημαίνει απόλυση και θα καλύψει τον επόμενο μνημονιακό στόχο των 12.500, ο οποίος σύμφωνα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα προέρχεται από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την Υγεία.πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons