Προς απελευθέρωση της διάθεσης των ΜΗΣΥΦΑ!


Αλλαγές εκ βάθρων στον τρόπο διάθεσης των μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) και στις χρεώσεις υπέρ τρίτων στα φάρμακα, εισηγείται στην κυβέρνηση ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.Στόχος των προτεινόμενων αλλαγών είναι να περιοριστούν οι στρεβλώσεις στις τιμές και να υπάρξει οικονομικό όφελος για τους καταναλωτές. Oι πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπουργείο Ανάπτυξης προωθεί σχετικό νόμο, με τον οποίο θα καταργεί όλους τους περιορισμούς σε τρόφιμα, υπηρεσίες και εισφορές υπέρ τρίτων.

Για τον τομέα του φαρμάκου, προτείνονται τα εξής:


  • Κατάργηση όλων των τελών και των εισφορών υπέρ τρίτων στην τιμή του φαρμάκου, όπως η εισφορά 4% στη χονδρική τιμή υπέρ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και το τέλος υπέρ Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων στη λιανική.

  • Στα μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενα φάρμακα (παυσίπονα, αντιπυρετικά) και στα συμπληρώματα διατροφής (βιταμίνες), προτείνεται η απελευθέρωση των τιμών.


Σε συνδυασμό με την πλήρη απελευθέρωση των καναλιών διανομής (διάθεση εκτός φαρμακείων), εκτιμάται ότι μπορεί να υπάρξει ετήσιο όφελος για τον καταναλωτή πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ.

Κατάλογος


Σημειώνεται ότι με πρόσφατη απόφασή του, ο υπουργός Υγείας προχώρησε σε επικαιροποίηση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, τα οποία διατίθενται στη χώρα μας.

Τα φάρμακα αυτά δεν καλύπτονται από τα ασφαλιστικά Ταμεία και ο ασφαλισμένος καταβάλλει το σύνολο της λιανικής τους τιμής.

Μέχρι σήμερα, τα ΜΗΣΥΦΑ διατίθενται αποκλειστικά από τα φαρμακεία.Επιπλέον Πληροφορίεςπηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons