ΙΣΑ: Ελεύθερη επιλογή των εργασιακών σχέσεων για όλους τους γιατρούς στο νέο σύστημα ΠΦΥΗ δυνατότητα επιλογής των εργασιακών τους σχέσεων θα πρέπει να δοθεί σε όλους τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ όταν δημιουργηθεί το νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, αναφέρει ο ΙΣΑ.

'Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών θεωρεί ανήκουστη την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ όπως παρουσιάστηκε κατά τη χθεσινοβραδινή συζήτηση στη Βουλή από τον εισηγητή Α. Ξανθό, η οποία προβλέπει τη μεταφορά όλων των μονάδων της ΠΦΥ στις ΥΠΕ με καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχολήσεως των ιατρών σε αυτές.

Οι γιατροί θα πρέπει να επιλέξουν ελεύθερα την εργασιακή τους σχέση είτε επιθυμούν να είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης είτε όχι. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να τους επιβληθεί η εργασιακή τους σχέση.Εξάλλου η συγκεκριμένη πρόταση δεν υπάρχει σε κανένα από τα Σχέδια για την μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που επεξεργάζεται το υπουργείο Υγείας.Ο ΙΣΑ απαιτεί ένα αξιοκρατικό και βιώσιμο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο οποίο θα έχουν πρόσβαση οι Έλληνες πολίτες και συμμετοχή όλοι οι γιατροί.Οι άξονες που πρέπει να κινείται το σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας προκειμένου να γίνει αποδεκτό είναι :

  • εξασφάλιση της απαραίτητης χρηματοδότησης προκειμένου να λειτουργήσει ένα αξιόπιστο σύστημα Π.Φ.Υ και να επιτυγχάνεται η άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων στους παρόχους

  • ελεύθερη πρόσβαση όλων των πολιτών και πλήρης κάλυψης των ανασφάλιστων.

  • διατήρηση και ενίσχυση όλων των Δημόσιων μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Δεν περισσεύει καμία.

  • παροχή κινήτρων για εγκατάσταση εξειδικευμένων γιατρών σε άγονες και παραμεθόριες περιοχές

  • δικαίωμα πρόσβασης και συμμετοχής στην Π.Φ.Υ όλων των γιατρών που το επιθυμούν (νεότερων και ήδη συμβεβλημένων), καταλήγει ο ΙΣΑ.
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons