ΠΑΓΝΗ: Έσωσαν ασθενή χωρίς να λογαριάσουν εφημερίαΔεν είναι μόνο η διάλυση της δημόσιας υγείας, δεν είναι μόνο η θλίψη για τις μνημονιακές πολιτικές. Ούτε μόνο τα φακελάκια. Στα ελληνικά νοσοκομεία υπάρχουν άνθρωποι που κρατούν σε υψηλό επίπεδο και το λειτούργημά τους και την προσφορά προς τον άνθρωπο, όταν εκείνος έχει την ανάγκη τους. Κι αυτοί είναι τελικά που κρατούν ένα σύστημα ζωντανό, γιατί οι πολιτικές που εφαρμόζονται το θέλουν

νεκρό…

Ξημέρωμα Τρίτης 22 Οκτωβρίου. Από το Βενιζέλειο μεταφέρεται επειγόντως με ασθενοφόρο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου ασθενής με ρήξη ανευρύσματος. Η ζωή του κινδυνεύει κάθε στιγμή. Στο Πανεπιστημιακό δεν υπάρχει εφημερία, όμως μέσα σε ελάχιστο χρόνο οι γιατροί της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής, ο καθηγητής Κώστας και οι συνεργάτες του, κινητοποιούνται και στήνουν το χειρουργείο, για μια υπόθεση που μπορεί και να φαίνεται χαμένη. Θα μπορούσαν να περιμένουν μερικές ώρες, να αρχίσει η εφημερία του ΠΑΓΝΗ και να γίνει το χειρουργείο. Όμως το πιο πιθανό είναι ο άνθρωπος να μην τα κατάφερνε μέχρι τότε… Έτσι εκείνοι αποφασίζουν να έλθουν από τα σπίτια τους και να δώσουν τη μάχη. Και τη δίνουν επιτυχημένα. Το χειρουργείο ξεκινά λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα – ξανασημειώνουμε, σε μέρα μη εφημερίας- και τελειώνει 5 ώρες αργότερα. Θα χρειαστεί και δεύτερη επέμβαση, λίγες ώρες αργότερα. Η μάχη που δίνουν οι γιατροί, ως Άνθρωποι και ως Επιστήμονες, είναι επιτυχημένη.

Σήμερα, 15 ημέρες μετά, ο ασθενής είναι πλέον σπίτι του και αναρρώνει. Θα μπορούσαν τα πράγματα να ήταν διαφορετικά. Αν οι γιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό, όλοι οι άνθρωποι που έσπευσαν, δρούσαν όπως θέλουν η κυβέρνηση, ο Άδωνης, τα μνημόνια και η τρόικα. να λειτουργεί το δημόσιο σύστημα υγείας…

Ο Αντώνης Ανδρικάκης, ο άνθρωπος που σήμερα είναι στη ζωή επειδή κάποιοι Άνθρωποι δεν λογάριασαν κούραση, κόπο, εφημερία, απευθύνει ένα θερμό ευχαριστώ σε όλους τους.

πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons