Κοντός: Μόνο με τον διττό ρόλο εξασφαλίζεται διαφάνεια στον ΕΟΠΥΥ
Την άποψη ότι ο ΕΟΠΥΥ μπορεί να λειτουργήσει καλλίτερα, πιο αποτελεσματικά και με μεγαλύτερη διαφάνεια μόνο με την διττή του ιδιότητα, δηλαδή ως πάροχος αλλά και ως αγοραστής, εκφράζει ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Δημήτρης Κοντός, σε συνέντευξή του στον Επενδυτή.
Με την θέση του αυτή, ο κ. Κοντός διαχωρίζει εντελώς την θέση του από την ήδη ειλλειμμένη απόφαση της κυβέρνησης για τον ΕΟΠΥΥ, η οποία μιλά μόνο για ρόλο αγοραστή και με ισχυρή παρουσία των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας.

Στην συνέντευξη ο κ. Κοντός αναφέρει ότι η διαφάνεια των συναλλαγών, η παρακολούθηση και τήρηση των προυπολογισμών και ο έλεγχος των δαπανών, μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο μέσω του ΕΟΠΥΥ ως παρόχου υγείας και αγοραστή. Για τον λόγο αυτό, εξηγεί, ο Οργανισμός θα πρέπει να συνεχίσει να παρέχει υπηρεσίες και να μην γίνει μόνο αγοραστής όπως επιδιώκει η Task Force.


Οσον αφορά τους ανασφάλιστους, τονίζει ότι είναι αναγκαίο να εξασφαλίσουμε την δυνατότητα παροχής ενός στοιχειώδους πακέτου παροχών με ποιοτικές προδιαγραφές σε μηδενικές τιμές. Για το 2014 παραδέχεται ότι στο προσχέδιο του προυπολογισμού που έχει κατατεθεί, υπάρχει πράγματι μία μείωση της κρατικής επιχορήγησης.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons