Στο υπουργείο Οικονομικών η «καυτή πατάτα» της υγείας

Το υπουργείο Υγείας φέρεται να κατανοεί την ανάγκη συγκράτησης στη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης - Το υπουργείο Οικονομικών θα μπορέσει να το καταλάβει;

Εκρηκτική κατάσταση διαμορφώνει για την υγεία ο Κρατικός Προϋπολογισμός του 2014.

Με τις δαπάνες του Κοινωνικού Προϋπολογισμού να είναι μειωμένες κατά 4,753 δισ. ευρώ, από 40,146 δισ. το 2013 σε 35,393 δισ. ευρώ, που αφορούν συντάξεις, υγεία και επιδόματα, οι χαμηλόμισθοι, άνεργοι και συνταξιούχοι θα βρεθούν σε πολύ χειρότερη θέση την επόμενη χρονιά.

Το τοπίο ειδικά στην Υγεία προαλείφεται εκρηκτικό, καθώς η συνολική μείωση των δαπανών αγγίζει το 20%. Νοσοκομεία και ΕΟΠΥΥ οδηγούνται σε οικονομικό στραγγαλισμό, τη στιγμή που ήδη βρίσκονται σε απορρύθμιση, λόγω των ελλείψεων σε βασικά υλικά και φάρμακα. Η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί, καθώς τα κονδύλια για την Επιτροπή Προμηθειών μειώνονται σε 201 εκατ. ευρώ το 2014 έναντι 385 εκατ. ευρώ 2013 και 304,56 εκατ. ευρώ το 2012. Δηλαδή, τα κονδύλια για τις προμήθειες θα μειωθούν κατά 47,8% σε σχέση με το 2013!Με την ταυτόχρονη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, κάτω από τα 2,25 δισεκατομμύρια ευρώ, που έχουν θέσει ως «κόκκινη γραμμή» όλοι οι φορείς της αλυσίδας του φαρμάκου (φαρμακευτικές εταιρείες, φαρμακαποθήκες, φαρμακεία), ιατρικές ενώσεις και σύλλογοι ασθενών, επαπειλείται δημιουργία σοβαρής ανθρωπιστικής κρίσης στην Υγεία.


Η καταβαράθρωση της φαρμακευτικής δαπάνης σημαίνει δύο πράγματα για τον έλληνα ασθενή: ότι ενδεχομένως θα αντιμετωπίσει δραματικές ελλείψεις φαρμάκων στην αγορά, καθώς σε συνδυασμό με τη νέα τιμολόγηση των φαρμάκων που θέλει να φέρει το υπουργείο Υγείας, μπορεί να τεθεί θέμα «επιβίωσης» ελληνικών φαρμακευτικών επιχειρήσεων. Από την άλλη, μόνο από τις περικοπές της φαρμακευτικής δαπάνης οι ασφαλισμένοι θα οδηγηθούν -σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών- να πληρώνουν στο τέλος του 2013 μεσοσταθμική συμμετοχή στα φάρμακα κοντά στο 32%, όταν το 2010 ήταν μόλις 9%.Το υπουργείο Υγείας φέρεται να έχει κατανοήσει ότι ο προϋπολογισμός του 2014 διαμορφώνει ένα εκρηκτικό κοκτέιλ στη δημόσια υγεία και πετάει το μπαλάκι στο υπουργείο Οικονομικών, το οποίο είναι αρμόδιο για την τελική διαμόρφωση του Κρατικού Προϋπολογισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρχική πρότασή του για διαμόρφωση της φαρμακευτικής δαπάνης στα 2,02 δισ. φέρεται να αναθεωρείται στο «κόκκινο» όριο των 2,25 δισ.Επομένως, στη «διακριτική ευχέρεια» του υπουργείου Οικονομικών είναι να δώσει το «πράσινο φως», ώστε να μην πέσει έστω η φαρμακευτική δαπάνη στα 2 δισεκατομμύρια ευρώ και έτσι να διασωθεί κατά ένα σημαντικό μέρος η περίθαλψη του ελληνικού λαού.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons