Έρευνα στα ασφαλιστικά ταμεία του ΕΟΠΥΥ από τους οικονομικούς εισαγγελείς

Έρευνα σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία που χρηματοδοτούνται από τον ΕΟΠΥΥ αποφάσισαν οι οικονομικοί εισαγγελείς Γαληνός Μπρής και Γιάννης Δραγάτσης, με αφορμή την αποκάλυψη της απάτης στο οίκο του Ναύτου.

Στόχος τους είναι η πάταξη κάθε φαινομένου διαφθοράς σε βάρος των ασφαλισμένων μετά την αποκάλυψη για την προσπάθεια υπεξαίρεσης από τον Οίκο του Ναύτου σχεδόν ενός εκατομμυρίου ευρώ με αφορμή την καταγγελία ενός ιδιοκτήτη κλινικής.

Καθοριστικό ρόλο για την αποκάλυψη της υπόθεσης και τη σύλληψη των πέντε εμλεκόμενων προσώπων έπαιξε ο κοριός καταγραφής συνομιλιών που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά σε τέτοια περίπτωση , αλλά και η κάμερα που κατέγραψε, παρουσία του εισαγγελέα Δραγάτση, καρέ-καρέ τη συναλλαγή μέσα στο χώρο της κλινικής, απέναντι από τη ρεσεψιόν.

Η παρακολούθηση διήρκεσε 10 μέρες και από τις συνομιλίες προκύπτει σύμφωνα με πληροφορίες, πως η αποσπασμένη υπάλληλος του ταμείου στο υπουργείο Παιδείας (και υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Πειραιά) είχε το γενικό πρόσταγμα σε συνεργασία με τον διευθυντή οικονομικών υπηρεσιών του Οίκου Ναύτου.

Παρουσία εισαγγελέα, συνελήφθησαν σήμερα το πρωί τη στιγμή που παραλάμβαναν μεγάλο χρηματικό ποσό από ιδιοκτήτη κλινικής, τέσσερις υπάλληλοι του Οίκου Ναύτου.

Με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα κ. Γαληνού Μπρη και παρουσία του επίκουρου οικονομικού εισαγγελέα κ.Γιάννη Δραγάτση, οι τέσσερις υπάλληλοι συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω στη Λεωφόρο Θηβών να παραλαμβάνουν 205.000 ευρώ από ιδιοκτήτη κλινικής. Το ποσό αυτό, αφορούσε την πρώτη δόση από συνολικό ποσό περίπου 1 εκατομμυρίου ευρώ που φέρονται ότι είχαν συμφωνήσει μαζί του να εισπράξει με πλαστά παραστατικά για ιατρικές υπηρεσίες σε ασφαλισμένους. Να σημειωθεί, ότι στην υπόθεση εμπλέκεται και πέμπτο πρόσωπο, ο σύζυγος μιας εκ των υπαλλήλων, που επίσης συνελήφθη.Η καταγγελία για την υπόθεση που απασχόλησε τους οικονομικούς εισαγγελείς, έγινε από τον ιδιοκτήτη της κλινικής που πριν από καιρό είχε εισπράξει ποσό 1.150.000 για νόμιμες υπηρεσίες που παρείχε σε ασφαλισμένους του ταμείου. Αμέσως μετά, σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, τον πλησίασε γυναίκα υπάλληλος του ταμείου που πλέον υπηρετεί με απόσπαση στο υπουργείο Παιδείας, και του πρότεινε να εισπράξει ξανά το ποσό αυτό καταθέτοντας τα σχετικά, πλαστά, παραστατικά.Η πρόταση, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της κλινικής, προέβλεπε να καταλήξει στον ίδιο το ποσό των 500.000 ευρώ και το υπόλοιπο να δοθεί στους υπαλλήλους σε δύο δόσεις των 250.000 ευρώ η καθεμία.Για την υπόθεση συνελήφθησαν η αποσπασμένη υπάλληλος στο Υπουργείο Παιδείας, ο προϊστάμενος των οικονομικών υπηρεσιών και δύο υπάλληλοι του ταμείου εκ των οποίων η μία γυναίκα καθώς και ο σύζυγός της.
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons