Σε λεκτικές ακροβασίες επιδίδεται το υπουργείο Υγείας για τις απολύσεις στον ΕΟΠΥΥ"Εμείς δεν είμαστε γιατροί για να αξιολογήσουμε ποιοι πρέπει να φύγουν και ποιοι πρέπει να μείνουν", δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας, ο οποίος πέταξε το μπαλάκι στην Επιτροπή Αξιολόγησης Δομών και Προσωπικού του ΕΟΠΥΥ.

Ο ίδιος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega εκτίμησε ότι στις αρχές Δεκεμβρίου θα έχουν εκδοθεί τα αποτελέσματα της αξιολόγησης, τα οποία όπως είπε θα τεθούν σε διάλογο. Επέμεινε, μάλιστα, ότι στρατηγική του

υπουργείου είναι η ενοποίηση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, χωρίς να δίνει περισσότερες διευκρινίσεις αναφορικά με απολύσεις ιατρικού προσωπικού. Σε κάθε περίπτωση, τόνισε ότι ο ΕΟΠΥΥ θα είναι "αγοραστής υπηρεσιών υγείας και όχι πάροχος".Πάντως, αυτή η προοπτική προσκρούει τόσο στις ανάγκες των πολιτών και έχει προκαλέσει αναστάτωση στον ιατρικό κόσμο, όπως επεσήμανε ο Γιώργος Πατούλης, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ο οποίος εκφράζει την αντίδρασή του για τις επικείμενες απολύσεις, παρότι το υπουργείο υποστηρίζει πως πρώτα θα γίνουν αξιολογήσεις δομών και προσωπικού και μετά θα εκτιμηθεί που θα τοποθετηθεί το "πλεονάζον" ιατρικό προσωπικό.

Στα σχέδια της κυβέρνησης αντιδρούν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την διαθεσιμότητα και ενδεχόμενες απολύσεις και προχωρούν σε τριήμερη απεργία από τις 25 έως τις 27 Νοεμβρίου. Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης τους κάλεσε να μην απεργήσουν.

Πάντως, σήμερα συνέρχεται και πάλι η Επιτροπή Αξιολόγησης Δομών και Προσωπικού του ΕΟΠΥΥ η οποία την περασμένη Παρασκευή αποφάσισε διαθεσιμότητα, απολύσεις, κινητικότητα και αλλαγή των εργασιακών σχέσεων για 6.000 γιατρούς και 4.000 από το προσωπικό του Οργανισμού.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons