ΙΣΑ: ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ: ΕΝΑΡΞΗ ΘΕΡΜΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΙΣΑ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ
Πολύωρη συνάντηση εφ όλης της ύλης πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών μεταξύ του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γεωργίου Πατούλη και των εκπρόσωπων των επαγγελματικών ενώσεων και φορέων.
Στόχος της συνάντησης ήταν να τεθεί επιτέλους ένα τέλος στην οικονομική ομηρία των ελλήνων γιατρών που οδηγούνται καθημερινά στην επαγγελματική εξόντωση και τον αφανισμό, το μέλλον της ΠΦΥ, η καθυστέρηση αποπληρωμής των ληξιπροθέσμων έως τέλη 2011 και των τρεχόντων οφειλών του ΕΟΠΥΥ , το rebate και το αναμενόμενο clawback . Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο να αποδοθούν οι ευθύνες για την αύξηση της θνησιμότητας, της θνητότητας και την κατάρρευση της δημόσιας υγείας, εξαιτίας της μείωσης των κονδυλίων για την Υγεία.Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ τόνισε ότι «ζωή και υγεία χωρίς χρήματα δεν γίνεται», «δεν θα επιτρέψουμε να μην έχουν ίση πρόσβαση στην υγεία όλοι οι Έλληνες πολίτες μέχρι να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση» «Δεν θα γίνουμε συνένοχοι στην ανθρωποκτονική πολιτική κατά των ασθενών μας».

Στη συνάντηση αποφασίστηκαν:α) η συμμετοχή στην κινητοποιήσεις της 6/11/2013 της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την υγεία,β) στις 7/11/2013 επίσχεση εργασίας και απεργιακές κινητοποιήσεις,γ) νέα διευρυμένη συνάντηση του Πανυγειονομικού Μετώπου στις 9/11/2013 για την λήψη περαιτέρω αποφάσεων.Εκτος από τον Πρόεδρο του ΙΣΑ Γ.Πατούλη, στη συνάντηση παρευρέθησαν οι κάτωθι εκπρόσωποι των επαγγελματικών ενώσεων και φορέων: ο Φ.Πατσουρακος, Ταμίας ΙΣΑ και Προεδρος Ενωσης Ελευθεροεπαγγελματιων Καρδιολογων Ελλαδος -Προεδρος της Πανελληνιας Ομοσπ Σωματειων Κλινικοεργαστηρ. Ειδικοτητ. (ΠΟΣΚΕ), Γ. Δατσέρης Μελος ΔΣ ΙΣΑ και Πρόεδρος της Ε.ΕΛ.Ι.Α , ο Θ.Χατζηπαναγιωτου, Προεδρος Πανελληνιας Ομοσπονδιας Σωματειων Ιδ.Πρωτοβαθμιας Υγειας (ΠΟΣΙΠΥ) και Προεδρος της Ενωσης Πυρηνικων Ιατρων, , η Μ.Καλαμαρη αντιπροεδρος ΠΟΣΙΠΥ, ο Σ. Κραμποβιτης Προεδρος της Πανελληνιας Επαγγελμ.Ενωσης Εργαστηρ. γιατρων Βιοπ.-Κυττ.παθ/τομων, ο Α. Πλακιωτης επιτιμος Προεδρος της ΠΕΕΒΙ, ο Θ.Γεωργακοπουλος Προεδρος της Πανελληνιας Ενωσης Ελευθεροεπαγγελματιων ακτινολογων, ο Γ.Βουγιουκας Προεδρος του Πανελληνιου Συνδεσμου Ιατρικων Διαγνωστικων Κεντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ), ο Π.Κασαπιδης Προεδρος της Επαγγελματικης Ενωσης Γαστρεντερολογων Ελλαδας, ο Γ.Χρονόπουλος Πρόεδρος του Κολλεγίου Οφθαλμολογίας, Κ.Νταλουκας Προεδρος της Ενωσης Ελευθεροεπαγγελματιων Παιδιατρων Αττικης, ο Γ.Τσαγρης Προεδρος της Πανελληνιας Ενωσης Εργαστηριουχων Φυσικοθεραπευτων, ο κ. Γκουβάτσος και κ. Μαρσέλλου Ένωση Εργαστηριούχων Φυσικοθεραπευτών, ο κ. Τσάτσος Πρόεδρος της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας, ο κ. Σταμούλης Αντιπρόεδρος της Ένωσης Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, ο κ. Παπανδρέου, Αντιπρόεδρος ΠΑΣΙΔΙΚ και η κ. Κεσίδου Γ.Γ Της Ένωσης ΩΡΛ ΕΛ. Επαγγελματιών.

Παράλληλα, στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών πραγματοποιήθηκε με ζωντανή διαδικτυακή σύνδεση όλων των εργαστηριακών γιατρών, η Γενική της ΠΕΕΒΙ όπου συζητήθηκε το άνοιγμα της άσκησης του ιατρικου επαγγέλματος από το Ν.3919, ο κανονισμός του ΕΟΠΥΥ, τα πεπραγμένα του ΕΟΠΥΥ κατά την διετή σύμβαση μέχρι σήμερα και τα νεα κυβερνιτκά μέτρα για το αναδρονικό rebate, το clawbackκαι τις ελεγκτικές εταιρείες.Σε κοινούς άξονες κινητοποιήσεων και ενεργειών συμφώνησαν για το επόμενο διάστημα ο ΙΣΑ και η ΠΕΕΒΙ για να αντισταθούν απέναντι στην εκχώρηση της Υγείας στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και να διεκδικήσουν ένα δίκαιο και ισότιμο πλαίσιο εργασίας για όλους τους εργαστηριακούς γιατρούς μέλη του ΙΣΑ, μέσα από την αγωνιστικότητα, τη νομιμότητα και την επιστήμη.Στη γενικη συνέλευση της ΠΕΕΒΙ συμμετείχαν, εκτός από τον Πρόεδρο του ΙΣΑ Γ.Πατούλη, ο Πρόεδρος του ΠΙΣ Μ.Βλασταράκος, η Πρόεδρος του ΙΣ Περαιά Β.Ανεμοδουρά, η Πρόεδρος του ΙΣ Πάτρας Α.Μαστοράκου και ο Πρόεδρος του ΙΣ Κορίνθου Π.Παπαναγιώτου.ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣΓ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons