Απάντηση της Βαρβάρας Ανεμοδουρά στην Χριστίνα Παπανικολάου για την μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης.Απάντηση στον ισχυρισμό της γενικής γραμματέα Δημοσίας Υγείας Χριστίνας Παπανικολάου, σχετικά με την (εικαζόμενη) πολύ σημαντική συμβολή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στην δραστική μείωση της δημοσίας εξωνοσοκομειακής φαρμακευτικής δαπάνης στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, δίνει μέσω του ygeia360.gr η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά (ΙΣΠ) και ταμίας του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Βαρβάρα Ανεμοδουρά:

"Η απάντηση στον ισχυρισμό της Κας Παπανικολάου, τον οποίο εξέφρασε κατά την ομιλία της στο συνέδριο e-health, είναι ότι η μείωση κατά 2,5 εκατ. ευρώ της φαρμακευτικής δαπάνης δεν οφείλεται στην εφαρμογή του συστήματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, αλλά :


Στην αύξηση της συμμετοχής των φαρμάκων που πληρώνουν οι ασθενείς (καταργήθηκε το 95% των φαρμάκων που πλήρωναν συμμετοχή 0%, καταργήθηκε το 60% των φαρμάκων που πλήρωναν συμμετοχή 10%, αυξήθηκε 150% το ποσοστό των φαρμάκων που πληρώνουν συμμετοχή 25%)

Αυξήθηκαν τα φάρμακα που δεν συνταγογραφούνται λόγω της αρνητικής λίστας (άνω των 1300) και δεν καλύπτονται από τα Ασφαλιστικά Ταμεία

Στη μείωση της λιανικής τιμής των φαρμάκων και στην εξ ολοκλήρου κάλυψη της διαφοράς της τιμής που προκύπτει μεταξύ της κατώτερης ασφαλιστικής τιμής και της εμπορικής αξίας του φαρμάκου που λαμβάνει ο ασθενής (7000 περίπου)Ήταν ανάγκη να γίνου οι διαπιστώσεις της Γεν. Γραμματέως στη Βοστώνη;Δεν ρωτούσε τους ασθενείς έξω από ένα φαρμακείο ή ένα ιατρείο για να διαπιστώσει το αληθές αίτιο;".


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons